Det kan godt være, at Peter Schmeichel og Hvidovre fik nej fra den karismatiske Christian Andersen til posten som manager. Men i Jan Sørensen synes klubben at have fået en manager, der i lige så høj grad er i stand til at "sælge billetter".

Slagfærdigheden har manden med de 11 landskampe og den lange internationale karriere ihvertfald ikke mistet, selvom det efterhånden er ni år siden han sluttede sin karriere som spiller.

"Ja, hvis de kan finde en træningsdragt, som er stor nok," var således hans svar på, om man får ham at se på træningsbanen iført træningsdragt, da han i går blev præsenteret som Hvidovres manager fra 1. juli.

"Han får beføjelser, som man aldrig har set i en sådan rolle i Danmark tidligere," siger klubejer Peter Schmeichel, som tog kontakt til Jan Sørensen i England for et par uger siden efter at først Christian Andersen og senere Henrik Jensen havde sagt nej tak.

"Jan får det fulde sportslige ansvar: spillestil, hvilke spillere der skal være i klubben - og hvem der ikke skal være her, talentudvikling osv. Vores opgave i bestyrelsen bliver at skaffe penge, så vi kan opfylde hans ønsker. Ellers vil vi ikke blande os i hvilke spillere han ønsker at arbejde og hvem han ønsker som medarbejdere i det daglige arbejde, fortæller Schmeichel.

Peter Schmeichel er klar over, at 44-årige Jan Sørensen har beskeden trænererfaring.

"Han har reelt kun et år som manager i engelske Walsall, hvor han imponerede mig, da de mødte Manchester United i en FA-kamp.

Men han er valgt på sin udstråling. På den evne han har til at skabe respekt om sig. Og på sin målbevidsthed," siger Schmeichel.

"Jeg har verdens bedste træneruddannelse. Jeg har været professionel i 13 år i bl.a. Brugge, Feyenoord og Ajax Amsterdam. Og jeg har haft trænere som Ernst Happel, Johan Cruyff og Gilbert Gress. Det giver ballast uden at jeg skal forklejne DBUs træneruddannelser," siger Jan Sørensen, som forlod managerposten i Walsall i 1998, fordi "ledelsen og jeg ikke var lige ambitiøse".

"Men jeg nåede dog at skaffe klubben 15 mio. kr. i den periode," siger Jan Sørensen, som glæder sig til at arbejde i Danmark efter 23 år i udlandet. Han har de seneste år boet i England.

Han bliver reelt sideordnet med direktør Michael Christensen i det daglige arbejde, selvom direktøren formelt vil stå med det daglige ansvar over for bestyrelsen.

Den nuværende træner, Jan Kalborgs, kontrakt udløber til sommer.

"Kalborg skal have lov til at afslutte ni års fantastisk arbejde under meget svære vilkår i klubben. Derefter håber jeg, vi stadig kan bruge hans kapacitet i fremtiden. Men det er helt op til den organisation, som manageren ønsker," siger Peter Schmeichel.

"Det vil være tåbeligt ikke at bruge hans erfaring," siger Jan Sørensen, som nu skal til at se på den spillerstab, han ønsker efter sommerferien.

Hvidovre opruster førforårssæsonen, hvor det handler om at holde bundpladserne på god afstand - og en fjerde er på vej.

Framad Amagers Lars Brandt, den tilbagevendte Kim Rasmussen og målmanden Kenneth Jørgensen er tre "sikre" nyerhvervelser. Og kun formalia mangler, før aftalen med Rene Petersen - tidligere Kidderminster - er på plads.

Så er den nye manager friere stillet til sommer, hvor omkring halvdelen af spillerkontrakterne udløber.

"Og jeg er sikker på, at I har valgt den rigtige til managerposten," kan så være udgangsreplikken fra Jan Sørensen på et usædvanligt velbesøgt dansk fodboldpressemøde.

Jan Sørensens karriere

1967-75: Glostrup IC. 1976: FREM. 1977-81 FC Brugge, Belgien (2 mesterskaber og en tabt Europa Cup-finale). 1982-84: FC Twente, Holland, 1984-86: Feyenoord. 1986-87: Ajax. 1987-91: Portimonense, Portugal (det sidste år som assistenttræner). 1997-98: Walsall (manager).