Den tidligere klubejer har afskrevet et gammelt gældsbevis.

I dag spiller Hvidovre sin foreløbigt sidste kamp som divisionshold på udebane mod Kalundborg. Efter sommerferien byder fremtiden på amatørfodbold i Danmarksserien.

På den baggrund er der naturligvis ikke foreløbig udsigt til den store omsætning i fodboldforretningen Hvidovre Fodbold A/S.

Til gengæld har Peter Schmeichel endeligt opgivet sit tilgodehavende i klubben.

»Det er med stor glæde, at bestyrelserne for Hvidovre Fodbold A/S og Hvidovre Idrætsforening, som ejer hele aktiekapitalen i Hvidovre Fodbold A/S, kan meddele, at Peter Schmeichel påny har vist vilje til at give fodbolden i Hvidovre en hjælpende hånd i form af en betydelig økonomisk håndsrækning.

Bestyrelserne vil gerne udtrykke deres tak til Peter Schmeichel for den gestus han viser i forbindele med Hvidovre Fodbold A/S' vanskelige situation,« lyder meldlingen i den officielle pressemeddelelse, som ledelsen i øvrigt ikke ønsker at uddybe.

Udfra det seneste bestyrelsesmødereferat kan man dog læse, at der netop er tale om, at den store målmand, der netop nu er i Portugal som ekspertkommentator for BBC, har opgivet sit tilgodehavende.

Udfra en læsning af det seneste regnskab konkluderer ritzau, at der tale om et beløb på omkring 300.000 kroner.

»Det hverken kan eller må jeg kommentere,« svarer direktør Michael Christensen, der i øjeblikket forsøge at samle stumperne til efteråret i Danmarksserien. Blandt andet er Mark Strudal på tale som ny træner.

Efter en periode på to et halvt år som klubejer i Hvidovre, hvor han startede med store armbevægelser og løfter en fremtid i toppen af dansk fodbold, trak Schmeichel sig ud af klubben i sommeren 2002 - efter et eventyr, der formentlig kostede ham omkring 10 mio. kr.

Han har siden fået en del af pengene ind igen via salget af Stephan Andersen til Charlton, fordi han sikrede sig en anpart i den unge keeper, da han rykkede fra Hvidovre til AB.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Peter Schmeichel.

flb@bt.dk