Viborgs 26-årige hollænder Saskia Mulder skifter til den tyske klub Thüringer HC.

Efter næsten seks år i Danmark - først GOG og siden Viborg - flytter den hollandske landsholdsspiller, Saskia Mulder syd for den dansk/tyske grænse.

Hun skifter fra og med den kommende sæson til Thüringer HC, der netop er rykket op i Bundesligaen, på en to-årig kontrakt. Tyskerne har store forventninger til Mulder:

- Hun er den stærkeste højrefløj i Europa, lyder skudsmålet fra sportschef Dago Leukefeld, der kalder Mulder for en ønskespiller. Og forholdet er gengældt.

De to har nemlig tidligere arbejdet sammen. De to var sammen fra den tyske klub HSG Blomberg, hvor de to arbejdede sammen i to år, og Mulder ligger ikke skjul på, at træneren har haft store indflydelse på sin beslutning.

- Træneren har været et meget vigtigt punkt for mig. Hvem ved om jeg var endt i Thüringer, hvis Dago ikke var træner her, siger hun og ligger heller ikke skul på, at den seneste tid i Viborg ikke har været sjov.

- Efter fem og et halvt år i Danmark er det ved at være tid til at lave noget andet. Jeg vil gerne spille håndbold og have det sjovt med det. Det var ikke muligt i Viborg mere, siger Saskia Mulder til Thüringer HC's hjemmeside.

ows@bt.dk

Andre læser også