Det vakte rystelser i hesteverdenen, da der i starten af marts dukkede voldsomme billeder op af den irske galoptræner Gordon Elliott og jockeyen Robert James, der begge blev fanget siddende på en død hest.

Nu har sagen så fået konsekvenser.

Det irske organ, som tager sig af hestevæddeløb, Horseracing Regulatory Board, mener således, at både Gordon Elliott og jockeyen Robert James har overtrådt reglerne ved at handle på en måde, der er til skade for sportens omdømme, ligesom det bryder reglerne for korrekt opførsel og integritet.

Den irske galoptræner er derfor blevet idømt en bøde på 15.000 euro samt en udelukkelse i 12 måneder. Robert James har samtidig også fået en udelukkelse fra at ride de næste 12 måneder.

Det oplyser de på deres hjemmeside.

Det var et billede af Gordon Elliott, der i første omgang begyndte at florere på de sociale medier. Det viste den irske træner sidde på en død hest, hans han talt i mobiltelefon og stak to fingre i vejret.

Toptræneren har tidligere selv forklaret, at han besvarede et telefonopkald og satte sig ned på hesten uden at tænke sig om.

Ifølge Eliott er billedet taget for »noget tid siden«, og han har også til The Racing Post udtalt, at der her var tale om et »øjebliks vanvid, som jeg skal betale for resten af mit liv, og som min stab lider under«.

»Jeg skal straffes, det forstår jeg fuldt ud. Men det knuser mit hjerte, at folk siger, at jeg ikke har respekt for mine heste. Det kunne ikke være længere fra sandheden. Hele mit liv har handlet om heste, siden jeg var et barn. Heste er alt, jeg har.«

Kort tid efter var den så gal igen. Denne gang med jockeyen Robert James, der også har en indirekte forbindelse til den dømte irske galoptræner.

Her kunne man på en video se jockeyen hoppe på en død hest. Sidste år vandt han Cheltenham-løbet på en hest, der er trænet af netop Gordon Elliott.

På videoen, som du kan se lidt længere oppe i artiklen, ser man fire mænd, der griner og fremstår glade, mens Robert James hopper op på det, der unægteligt ligner en død hest.

Det skabte voldsom forargelse blandt mange, efter både billedet og videoen begyndte at sprede sig på de sociale medier. Det kan du læse mere om herunder.