Så ser eventyret ud til at være forbi. Ronnie Ekelund, som har haft stor succes i det solbeskinnede Californien, er færdig i San Jose Earthquakes. Klubben har ikke ønsket at forlænge kontrakten med danskeren.

»Det er trist. Jeg er ked af at skulle forlade klubben og især området, hvor vi befinder os utrolig godt. Men jeg indgår åbenbart ikke i klubbens planer længere,« siger han.

32-årige Ronnie Ekelund, der har spillet i hele ni klubber gennem sin karriere, kom til USA i 2001 og blev straks en succes i klubben, som vandt mesterskabet dét år.

Triumfen blev gentaget i 2003, hvor Ekelund hamrede et frispark op i det ene målhjørne efter kun fem minutters spil af finalen. Men efter en skuffende 2004-sæson har en ny ledelse valgt at gennemføre en større udskiftning på holdet.

»Jeg havde da håbet på at fortsætte, så jeg var ikke forberedt på dette. Jeg havde indtrykket af, at de var glade for mig, og jeg spillede også en udmærket sæson,« siger Ekelund, som tidligere har spillet i Brøndby, OB, Barcelona, fire engelske og en fransk klub.

Ekelund er ikke nervøs for sin fodboldfremtid.

»Jeg regner med at spille et par år endnu, og jeg håber at kunne blive i USA. I øjeblikket er to Major League-klubber på tale. Men jeg har også et tilbud fra en klub fra den nederste halvdel af den bedste skotske liga.

Jeg er dog også åben over for danske klubber,« siger Ekelund.

jos@bt.dk