Han er verdens bedste fodboldspiller, brasilianske Ronaldinho. Og nu kommer han til Danmark – som hovedperson i en helt ny tegneserie: ”Ronaldinho Gaucho”. Det er Forlaget Buster som 3. april sender det første nummer ud i kioskerne af den populære serie med en af verdens mest berømte tegnere bag stregen.

-Jeg snakkede med Brasiliens store tegneserie-ikon, 71-årige Mauricio de Sousa, da jeg mødte ham i Italien sidste år, fortæller direktør Knud Pilegaard fra ”BUSTER”.

Og han var straks med på, at den berømte serie også skulle komme på dansk. Så det var bare om at komme i gang, fortsætter Knud Pilegaard, som faktisk har fået rettighederne for hele Norden på den spændende tegneserie.

-Vidunderligt! Det bringer brasiliansk glæde til vores venner i Danmark! Et venskab som samler børn fra alle kontinenter under ”Ronaldinho Gauchos” vinger, siger tegneren de Sousa til ”BUSTER”.

Han kan i øvrigt fortælle, at hovedpersonen, Ronaldinho, blev utrolig glad, da han i sin tid blev spurgt, om han ville være med, fortsætter Pilegaard.

Det var ikke det mindste snobberi i ”verdens bedste fodboldspiller”. Næh, han var utrolig stolt over, at Mauricio de Sousa havde valgt ham, fortsætter Knud Pilegaard.

For Ronaldinho forklarede, at da han var dreng læste han med stor fornøjelse ”Pelezinho” – Pele, der dengang var et fodbold-ikon og for så vidt er det den dag i dag.

”Ronaldinho Gaucho” er en spændende tegnerserie om Barcelona-spillerens livlige barndom i Brasilien.

Den udgives i mere end 20 lande – og i Ronaldinhos eget hjemland er oplaget hver måned på over tre millioner eksemplarer.

Du kan i øvrigt læse mere om emnet og Ronaldinho ved at KLIKKE her.

Det første eksemplar på dansk kommer som sagt på torsdag, og bladet vil også blive lanceret ved FCKs hjemmekamp søndag 6. april, hvor Knud Pilegaard fortæller, at de første 500 børn på ”Familie-tribunen” vil få et dugfrisk eksemplar gratis.

Ellers koster det 20 kroner. Det andet blad i serien vil også koste en 20’er, hvorefter prisen fremover vil være 29.95 kr for månedsbladet, der er på 48 sider.

I forbindelse med præsentationen i Parken vil Danmarks ”Mini Ronaldinho” alias Alexander Jacobsen trylle med bolden, som han har set sit forbillede gøre.

Knud Pilegaard oplyser i øvrigt, at der i premiere-nummeret vil være en konkurrence, hvor der efterfølgende trækkes lod om tre albums med den vaskeægte Ronaldinhos autograf udenpå.