Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard hyldede her til aften det danske håndboldlandshold i hjertet af København med ordene: Tillykke med sejren. EM har givet jer ben af stål og medaljer af guld. Også kronprins Frederik var imponeret: - Det var en utrolig oplevelse. Det var godt for Danmark.

Og særlig tillykke til Dig, forsatte overborgmesteren mens hun hevendte sig direkte til træner Ulrik Wilbek - du har jo været her før.

Hermed antydede Ritt Bjerregaard til EM-trænerens tidligere store succeser med de danske håndboldkvinder.

Samtidig åbnede Københavns overborgmester for, at den kommende multi-hal snart bliver en realitet. Og dermed håbet om, at Danmark igen inden længe kan blive vært for et stort arrangement - måske et VM for herrer som i 1978.

- Vi regner med at have et udspil klar i løbet af 2008, fortsatte Ritt Bjerregaard i sin tale til de gyldne håndboldherrer - og de mange fremmødte i Rådshushallen med kronprins Frederik i spidsen.

Og den sportsglade kronprins var selvfølgelig lige så glad og stolt som overborgmesteren - og hele Danmark.

- Det er flot, utroligt flot det som håndboldlandsholdet har opnået med EM-titlen, sagde kronprinsen i et kort interview, da han forlod Københavns Rådhus.

- Resultatet er godt for Danmark, og dejligt at se, at vi ikke bare var tilfreds med at komme i finalen - men formåede at gå hele vejen efter guldet.

Selvfølgelig havde kronprins Frederik fulgt EM-finalen mod Kroatien på TV. - Jeg havde en hård kamp med min lille søn, hvorvidt vi skulle se tegnefilm eller ej. Men det var MIG, der løb af med sejren - så vi så finalen!

- Det var utroligt flot, at kronprins Frederik ville komme og hylde os, sagde Lars Rasmussen. Det betød utroligt meget for os.

Også Jesper Nøddesbo var imponeret over den utrolige velkomst og hyldest: - Det var ligesom man var barn og oplevede en juleaften. Jeg husker EM-holdets hjemkomst og hyldest i 1992, og så står man selv pludselig samme sted - og oplever det samme. Det er bare ikke til at fatte. Det er ubeskriveligt.

Også Jesper Jensen, der blev kåret som finalens bedste spiller, var vildt imponeret. - Vi var trætte efter finalen i går og den efterfølgende fest.

Men jeg skal love for, at batterierne blev ladet op, da vi fornemmede den velkomst. Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at optage noget af det på video - ellers ville jeg ikke tro på i morgen, når jeg vågner, at det her virkeligt er sket.

Lige i øjeblikket kan man spekulere over, om EM-guldet er det største eller det er denne fantastiske modtagelse vi har fået, slutter Jesper Jensen, der samtidig slår fast, at det er 24 timer, som han aldrig nogensinde vil glemme.

- Det er ret vildt det her, og så har jeg endda prøvet det før med kvindelandsholdet, men godt nok aldrig i denne målestok - og med så mange mennesker samlet, sagde en glad træner, Ulrik Wilbek.

Velkomsten og hyldesten er utrolig flot, og det er noget som man formentlig kun oplever en gang i sit liv, sagde den danske succes-træner, der nu glæder sig til at komme hjem til familien og slappe lidt af.

Udenfor kunne det tusindtallige publikum hylde deres helte, der skiftevis kom ud på Rådhusets balkon - og i tilgift blev der sendt fyrværkeri op i den københavnske aftenhimmel - selvfølgelig med guldglimt.

Indenfor var der 400 af de berømte Rådhuspandekager lagt frem om ikke på guldtallerkener så på sølvfade - og alle blev fortjent spist op.

Politiet regnede med, at der var 25.000 til at hylde de danske håndboldspillere. Der var ca. 100.000 i 1992 da fodboldholdet kom hjem, men årstiden og vejret taget i betragtning - det andet var i juni - er tallet utroligt flot.