Den tidligere danske landsholdsspiller Marc Rieper meddelte mandag aften, at han med øjeblikkelig virkning stopper sin aktive fodboldkarriere i den skotske klub Celtic.

Marc Rieper havde ellers stadig ét år tilbage af sin kontrakt med Celtic, hvor han ikke har spillet de seneste to år på grund af en ondartet tåskade.

Siden februar måned har Marc Rieper fungeret som assistentræner i Celtic, men det er fortsat usikkert, om den tidligere danske landsholdsspiller fortsætter i den stilling.

"Jeg skal have en snak med manager Martin O'Neill først, og det afhænger også af, hvad jeg selv og min familie har lyst til, men foreløbig bliver vi heroppe og afventer," siger Marc Rieper til Ritzau.

I princippet er Marc Rieper en fri mand nu, og han forventer maksimalt at blive i Skotland indtil næste sommer, hvor hans spillerkontrakt med Celtic også ville udløbe. Derefter vender familien Rieper hjem til Århus, hvor der allerede er investeret i et hus.

"Jeg er i princippet åben over for alt, og jeg vil ikke udelukke noget på forhånd. Det kan godt være, det bliver i fodboldverdenen, men det er ikke sikkert. Det er vigtigt for mig, at det bliver i en branche, hvor jeg er i standt til at levere en indsats, der svarer til den, jeg leverede på fodboldbanen," siger Marc Rieper, der var i lære som ejendomsmægler, da det hele begyndte i AGF.

Marc Riepers lillebror, Mads, spiller i dag på AGF's Superligahold, og Marc Rieper fik selv sit seniorgennembrud i den århusianske klub. Han vil heller ikke udelukke, at han i fremtiden får en tilknytning til AGF.

"AGF kunne måske godt blive et emne i fremtiden, men jeg har ikke talt med nogen "derhjemme" endnu. Det kan da godt være, at jeg får lyst til at være træner på et eller andet niveau.

Marc Rieper har de seneste to år været ude af stand til at spille fodbold på grund af en tåskade, og han har opsøgt diverse specialister gennem hele perioden og gennemgået to operationer i sin højre storetå, der som følge af slag og spark er blevet kraftigt degeneret.

I hele perioden har forsvareren stædigt holdt fast ved den lille mulighed for et comeback, men da Celtic var i København for at spille træningskamp, lød meldingen fra Rieper, at han sandsynligvis aldrig ville nå tilbage på det niveau, han havde før skaden.

"Jeg har godt vist, hvor det bar hen i et stykke tid, men det er rart at få lagt kortene på bordet, så jeg ikke har det at tænke på mere. Selvom det har set sort ud længe, er det alligevel en lettelse, at beslutningen nu er truffet." /ritzau/