Lyt til artiklen

Kajakroeren René Holten Poulsen kæmper stadig med at fordøje den besked, han fik for knap en måned siden.

Her meddelte Dansk Kano og Kajak Forbund, at de ikke længere troede på den 34-årige roer. Det betød, at han ikke længere må bruge Elitecenterets træningsfaciliteter eller Team Danmarks eksperter.

En beslutning, han var og stadig er rystet over i dag, fortæller René Holten i et interview med Politiken.

»Jeg havde følelsen af, at de gik bag om ryggen på mig, og oplevede det som en mærkelig blanding af mistillid og unfair behandling.«

Hvert år siden 2007 er kajakroeren René Holten blevet udtaget til Elitecenteret i Dansk Kano og Kajak Forbund.

Derfor gik han også på Instagram og lagde ikke skjul på sin undren over udmeldingen:

'Jeg har opfyldt alle krav, jeg har vundet de udtagelser, jeg har stillet op i og skulle. Jeg har overholdt det etiske kodeks og er mødt til tiden, og jeg vandt udtagelserne både i K1 og K2 udelukkende på olympiske discipliner. Hvad kan man gøre mere end at være den bedste?'

'Jeg står til at miste alt relateret til Elitecenteret og Team Danmark, herunder også træningslejre og økonomi,' skrev han videre.

Dansk Kano og Kajak Forbund fortalte i sin tid til TV 2 Sport, at deres beslutning var af sportslig karakter. Samme melding giver man over for Politiken.

Man mente ikke, at René Holten kan nå et tilstrækkeligt niveau inden OL i Paris i 2024.

»Så når vi ikke forlænger samarbejdet, er det naturligvis meget velovervejet,« skriver direktør Tom B. Faurschou i et mailsvar til Politiken.

René Holten skrev også i sit Instagram-opslag, at hans mål er at ro sig til landsholdet og komme med til OL om to år. Det mål er stadig intakt.

René Holten har vundet adskillige EM- og VM-guldmedaljer til Danmark. I 2008 blev det også til olympisk sølv. Han var ikke kvalificeret til de seneste lege i Tokyo.