Den danske kajakroer vinder årets BT Guld-pris som kulmination på en række store præstationer.

Herning: 2015 var et godt år for René Holten Poulsen.

Den danske kajakroer har hevet både EM- og VM-guld i land, og det blev anerkendt ved Sport 2015-showet i Herning lørdag aften, hvor han blev den helt store vinder.

Blandt andet modtog René Holten Poulsen prisen BT Guld 2015, hvor der følger 25.000 kroner med hæderen. For sportsmanden er det dog klart det sidste, der tæller.

- Pengene er selvfølgelig gode, og dem tager jeg glad med, men det, der virkelig betyder noget for mig, er den anerkendelse, der ligger i prisen her, siger René Holten Poulsen til bt.dk.

Ved det store show blev han tidligere på aftenen kåret som Årets Sportsnavn 2015, og 2015 var da også et år, hvor tingene fungerede.

- For mig blev det her året, hvor jeg både sportsligt, men også uden for sporten har været mere rolig og afbalanceret, hvilket har gjort, at jeg har præsteret bedre i kajakken.

- Jeg har været mindre bekymret, og jeg har blandt andet ikke været så bange for at give mig selv en halv fridag, hvis det var nødvendigt. Den ro og balance har gjort mig meget bedre i min sport, siger René Holten Poulsen til BT.

BT Guld bliver uddelt efter en afstemning blandt en række danske eliteudøvere. Sidste år vandt triatleten Camilla Pedersen prisen.

Ud over René Holten Poulsen var ishockeyspilleren Frederik Andersen fra NHL-holdet Anaheim Ducks og orienteringsløberen Maja Alm nomineret til BT Guld.

Den 27-årige kajakroer vandt sidste år VM-guld i både 500 meter enerkajak og OL-distancen 1000 meter enerkajak. Han blev desuden europamester i både 500 meter enerkajak og 5000 meter enerkajak.

Han er derfor blandt de varmeste danske medaljehåb ved OL i Rio senere i år.

René Holten Poulsen, der er uddannet tømrer, har to gange tidligere deltaget ved OL.

I London i 2012 var han medaljekandidat, men han måtte dybt skuffet se sig henvist til fjerdepladsen i favoritdisciplinen 1000 meter enerkajak. Det håber han at kunne lave om på i Rio de Janeiro i år.

/ritzau/