Efter en drømmesæson i 2017, hvor Kasper Dolberg i sin første hele sæson som seniorspiller tog fodboldeuropa med storm, så er der lige nu mere stille omkring den danske angriber.

Fra feteret og flittigt scorende supertalent til reserveangriber i målkrise.

Kasper Dolberg kæmper med at ramme den suveræne målform, der før sommerferien skabte heftig interesse fra flere af Europas største klubber.

I sidste sæson var den 19-årige Ajax Amsterdam-angiber en af de absolutte nøglefigurer, da den hollandske storklub spillede sig i Europa League-finalen.

Men siden den 14. maj har den danske landsholdsspiller spillet 656 minutters fodbold uden at finde vej til netmaskerne, og sammen med Ajax Amsterdam har han fået en skidt sæsonstart med exit fra Champions League og Europa League.

I weekenden tog den nye Ajax-træner Marcel Kaizer så konsekvensen af Dolbergs uskarphed og bænkede danskeren i ligakampen mod Den Haag.

Ifølge chefredaktøren fra det velrenommerede hollandske fodboldmagasin Voetbal International, Christiaan Ruesink, kan Dolbergs manglende form koste Ajax Amsterdam dyrt.

»I sommer ville AS Monaco betale et tocifret millionbeløb i euro for ham. Nu hvor danskeren sidder på bænken, tænker man: De burde have solgt ham. De får ikke den slags penge for ham nu,« skriver han i en klumme.

Ajax-sportsdirektøren Marc Overmars har ifølge Christiaan Ruesink altså begået en stor fejl ved ikke at sælge danskeren i sommerpausen, da han var allervarmest på transfermarkedet. Særligt efter at Nice sparkede Ajax Amsterdam ud af Champions League. Siden røg holdet også ud af Europa League.

Med sommerkøbet af den tidligere Real Madrid- og AC Milan-angriber Klaas-Jan Huntelaar er Ajax nemlig mere end fornuftigt dækket ind på 9’er-positionen til en sæson uden europæiske bold.

»Ville danskeren ikke afsted? Bakkede franskmændene ud? Eller krævede Overmars flere penge? Vi ved det ikke, men lige nu står Ajax og træneren med et problem,« skriver Christiaan Ruesink.

Dolberg selv har for nylig fortalt om sine overvejelser i forhold til at blive i Ajax Amsterdam frem for at prøve lykken i en større klub i en større liga.

»At vi ikke skal spille Europa League-fodbold i år, er jeg da godt og grundigt træt af. Selvfølgelig er det (muligheden for europæisk fodbold i en anden klub, red.) noget, der har været oppe at vende, men jeg er egentlig kommet til den konklusion, at jeg synes, det er bedst at blive i Holland,« sagde Kasper Dolberg i sidste måned til BT.

John Steen Olsen, som ’opdagede’ Dolberg, da angriberen som teenager løb rundt i Silkeborg IF, mener, at det er helt naturligt, at Dolberg har ramt et formdyk efter en begivenhedsrig første sæson som seniorspiller.

»Han har haft nogle fantastiske kampe, men han er en ung spiller, og så kommer der altid perioder, hvor det går mindre godt. Han skal nok rejse sig igen,« siger Ajax’ scout på det skandinaviske marked.

Han er sikker på, at Dolberg nok skal finde tilbage til det niveau, som har givet ham en plads blandt de 25 nominerede til den prestigefyldte Golden Boy-pris, som gives til verdens største fodboldtalent under 21 år.

Også selv om det – trods alt – må være tvivlsomt, om Dolberg i sin nuværende forfatning kan træde i fodsporene på tidligere vindere som Wayne Rooney, Sergio Agüero og Paul Pogba og tage titlen, som deles ud i næste måned.

»Ajax var ikke interesserede i at sælge ham, som jeg har hørt det. Sådan en ung knægt løber da og tænker på det. Det hører med til spillet. Men han skal nok komme videre, for han har så mange kvaliteter,« siger John Steen Olsen,

Trods Dolbergs formdyk og et par ture på bænke, så har Ajax-træner Kaizer fortsat tiltro til sin unge danske angriber

»Kasper er helt klart fortsat vores førstevalg i angrebet. Men derfor kan Huntelaar selvfølgelig godt spille fra start, hvis Dolberg har brug for en pause eller ude af form,« sagde han før weekendens kamp, hvor han altså bænkede Dolberg i 85 minutter.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ajax-sportsdirektør Marc Overmars.