- Jeg har ikke opholdt mig i Mexico i juni måned i år, og har dermed givet forkerte oplysninger til UCI, men Rabobank har hele tiden vidst, at jeg ikke var i Mexico, siger Michael Rasmussen på pressemødet.

Michael Rasmussen har hele tiden hævdet, at han ikke var i Mexico, men på dagens pressemøde valgte han altså at stå frem, og fortælle sandheden. Samtidig påpeger han, at Rabobank hele tiden har vidst hvor han var.

- Jeg vil med det samme understrege, at jeg ikke har talt usandt til Rabobank. De har hele tiden været bekendt med, hvor jeg har opholdt mig henne. Jeg vil gerne beklage overfor UCI og offentligheden, at jeg har givet forkerte oplysninger. Det beklager jeg, men jeg har gjort det af ægteskabelige årsager, og det vil jeg ikke komme nærmere ind på, siger Michael Rasmussen.

Derfor er det ifølge Michael Rasmussen et fuldstændigt forkert grundlag, som Rabobank valgte at tage ham ud af Tour de France på - nemlig, at han skulle have løjet for sit hold.

- Cykelholdet Rabobank har hele tiden vidst, at jeg ikke har været i Mexico. Det har de blandt andet fordi, at jeg den 7. juni havde et møde med øverste sportsdirektør Erik Breukink i Italien i Bergamo, hvor vi talte om Tour de France forberedelserne, og Tour de France i al almindelighed. I den omtalte periode var jeg fra 4. til 19. juni i Italien, hvor jeg var i kontakt med flere fra holdet. Fra den 20. til 23. var jeg i Alperne, og den 25. juni rejste jeg til Pyrenæerne, på en billet betalt af Rabobank, for at gennemføre de tre alpeetaper og enkeltstarten i Albi. Der var en soigneur fra Rabobank med i hele perioden, siger Michael Rasmussen på pressemødet.