Lyt til artiklen

Den tidligere boksestjerne Wladimir Klitsjko er rasende.

Rasende over den chokmelding, der de seneste dage er kommet fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Komiteen har nemlig åbnet op for, at russiske og hviderussiske atleter kan stille op til næste års olympiske lege i Paris – selvom Rusland i snart et år har invaderet Ukraine.

Og den udmelding har nu fået Wladimir Klitsjko til at angribe komiteen – og særligt IOC-præsident Thomas Bach – i en video, som han har delt på Facebook.

IOC-præsident Thomas Bach bliver kritiseret af Wladimir Klitsjko.
IOC-præsident Thomas Bach bliver kritiseret af Wladimir Klitsjko. Foto: Bernd Wei'brod
Vis mere

»Du har foreslået at tillade russiske og hviderussiske atleter at deltage ved OL. Jeg kan fortælle dig, at russerne er olympiske mestre i at krænke civilbefolkningens rettigheder. De har guldmedaljer i at deportere børn og voldtage kvinder. Man kan ikke sætte OL-logoet på folk med sådanne krænkelser, for så bliver man medskyldig i denne afskyelige krig,« tordner den ukrainske superstjerne.

»Et land, der tramper på de grundlæggende principper i de internationale love, kan ikke legitimeres og bør ikke støttes af de internationale idrætsforbund. Gør det ikke!« lyder det videre fra Klitsjko.

Det var i sidste uge, at IOC fremlagde resultaterne af en lang undersøgelse, hvor de havde undersøgt, hvad de nationale olympiske komiteer mener om deltagelse af russiske og hviderussiske atleter ved næste års olympiske lege.

»Ingen atlet skal forhindres i at konkurrere på grund af deres pas,« skrev IOC i erklæringen på baggrund af undersøgelsen.

Sammen med sin bror, Vitali, der ligeledes tidligere var en stor boksestjerne, og som nu er borgmester i Kyiv, har Wladimir Klitsjko været frontfigur i kampen mod Rusland, siden Vladimir Putin beordrede en invasion af Ukraine for snart et år siden.