Med 62 landskampe i en alder af 26 år er han en stor stjerne for sit landshold.

Men Newcastles DeAndre Yedlin overvejer kraftigt at lægge landsholdsstøvlerne på hylden, til trods for at han er på vej ind i sin bedste fodboldalder.

For når han ser mod, hvad der foregår i hjemlandet med Black Lives Matter-protesterne, bliver han nedtrykt.

Newcastle-backen åbnede selv diskussionen på Twitter, hvor han fortæller, at hans bedstefar sendte ham en besked et par dage efter George Floyds død, hvor han gav udtryk for, at han var glad for, barnebarnet ikke boede i USA, da han ville frygte for hans liv.

DeAndre Yedlin i landsholdstrøjen. Måske ikke meget længere.
DeAndre Yedlin i landsholdstrøjen. Måske ikke meget længere. Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

»Han er født i 1946 og levede under borgerrettighedsbevægelsen. At han skal sige 60 eller 70 år senere, at han frygter for sit barnebarns liv og sikkerhed – det er skørt, når du tænker over det,« siger DeAndre Yedlin til Sky Sports.

DeAndre Yedlin er både af afroamerikansk, jødisk-lettisk og indfødt amerikansk oprindelse. En multikulturel sammenblanding fra landet, der er kendt som verdens smeltedigel af forskellige folkeslag.

Under coronakrisen har han haft tid til at tænke og kigge på, hvad der sker i hjemlandet, hvor afroamerikanere kæmper for ligestilling netop nu. Og den ulighed i samfundet kan han ikke stå inde for som landsholdsspiller.

»Hele min familie er aktivister, der altid har sagt, jeg skal gøre, hvad jeg tror på. Der er ikke noget beløb, der kan få mig til at tie om noget, jeg mener er forkert.«

»Det er sådan en venteleg, hvor jeg ser, om noget ændrer sig. Men hvis tingene fortsætter på samme måde, er det svært for mig som afroamerikansk mand at repræsentere et land, hvor alle ikke er lige,« siger DeAndre Yedlin.

Den 26-årige amerikaner skiftede i 2015 til europæisk fodbold, hvor han blev hentet af Tottenham. Han blev lejet ud til Sunderland, inden han i 2016 skiftede til Newcastle.