Utroskab, bedrag, løgne.

Da en af svømmesportens største stjerner Katinka Hosszu torsdag meddelte, at hun ikke længere skulle trænes af sin mand, Shane Tusup, på grund af deres 'personlige problemer', var det tilsyneladende ikke hele historien.

For historien eksploderede hurtigt derefter - og det var Shane Tusup, der førte ordet.

Senere på dagen gav han sin version af bruddet med følgende indledende ord:

»Ja, det er sandt, at at Katinka og jeg ikke længere er sammen, professionelt og privat, på grund af 'personlige problemer', men I fortjener at få at vide sandheden om de 'personlige problemer', og det er at, hun forrådte mig,« påstår Shane Tusup i en pressemeddelelse, der også blev lagt ud på hans Instagram-konto.

Her lyder det videre, at Katinka Hosszu angiveligt skulle have haft en affære med træningspartneren Daniel Dudas.

Katinka Hosszu og Shane Tusup har været et par i 10 år, han blev hendes træner i 2012, og de blev gift året efter.

Det har været et særdeles succesrigt makkerskab, for den i dag 29-årige ungarske svømmer med tilnavnet 'Iron Lady' har skovlet medaljer ind ved alle store mesterskaber.

Deres forhold har dog også vakt negativ opmærksomhed.

I en artikel i New York Times fra 2016 sagde flere fra svømmesporten, at de mente det professionelle forhold mellem Katinka Hosszu og og den meget engagerede Shane Tusup var usundt. Det blev beskrevet som verbale og følelsesmæssige overgreb fra hans side.

Som den tidliger svømmer Jessica Hardy fortalte: »Jeg har set meget upassende og ikke-okay opførsel fra Shanes side. Jeg har set mange andre trænere med en lignende opførsel under træninger, men det her er på et helt andet niveau. Det er skræmmende.«

Selv sagde Katinka Hosszu ved den lejlighed: »Han er ret hård som træner, men derhjemme er han supersød, kærlig og virkelig sjov. Så vi kan grine meget sammen.«

Allerede i december sidste år kom der dog en indikation af, at ikke alt var perfekt. De meddelte omverdenen, at deres forhold 'gik igennem en svær tid'.

Ifølge torsdagens pressemeddelelse fra Shane Tusup er det her, hvad der angiveligt skete, da ægteskabet for alvor fik problemer i november sidste år:

»Ethvert håb om at reparere ægteskabet blev fuldstændigt saboteret af Katinka, som hele tiden vildledede mig til at tro, at alle problemerne skyldtes mig og min karakter,« skriver Shane Tusup:

»Katinka indrømmede endelig sin utroskab i påsken.«

Shane Tusup skriver, at mens han i ægteskabets ånd arbejdede på at tilgive hende, var der ikke den 'store indsats fra hendes side'. Han fortæller, at forholdet nåede 'point of no return', da Katinka Hosszu forlod ham til fordel for Daniel Dudas.

»Når jeg ser tilbage på vores 10 år sammen, så tvivler jeg på, at hendes engagement var ægte. Efter alt det blod, sved og tårer, jeg har givet for hende - dedikeret mit liv til at hjælpe hende med at opfylde alle hendes drømme. Det står nu klart, at jeg blev manipuleret og bedraget, og at vores forhold var bygget på en løgn. Jeg tror ikke, at hun nogensinde elskede mig, men hun elskede bare den måde, jeg var dedikeret til hende,« skriver han.

Det store svømmemedie Swimswam har forgæves forsøgt at få en reaktion fra Katinka Hosszu.

Trods bruddet mellem de to skal den ungarske svømme allerede fredag i aktion. Det sker ved 2018 Speedo Grand Challenge i USA.