Træneren i superligaklubben AGF, Poul Hansen, stopper med øjeblikkelig virkning. Det oplyste klubben torsdag aften. Svenskeren Sören Åkeby afløser Poul Hansen.

AGF´s afgående formand for bestyrelsen, Erik Meineche Schmidt, bekræftede torsdag, at superligaklubben har haft kontakt til andre

trænere, som en eventuel afløsning af nuværende træner Poul Hansen.

"Det er korrekt, at der har været nogle kontakter, og det er korrekt, at der har været kontakt til en svensk træner, sagde han på AGF´s generalforsamling med henvisning til de sidste dages medieomtale.

Derudover kom der ikke yderligere signaler fra AGF-ledelsen, der kunne hjælpe til at skabe afklaring af trænersituationen i klubben.

Hverken direktør Frank Heskær eller medlemmer i bestyrelsen ville kommentere, hvem der sidder på trænerbænken, når AGF søndag møder Viborg.

Amatørerne i AGF mistede ved torsdagens generalforsamling deres sidste holdepunkt i bestyrelsen, da formand, Erik Meineche Schmidt valgte at trække sig helt ud af bestyrelsen. Han bliver erstattet af den tidligere næstformand Jørgen Vangsgaard som formand.

Den tidligere direktør Michael Hyldgaard trak sig også ud af bestyrelsen. Til gengæld blev der valgt tre nye medlemmer, nemlig Svenn Dam, Torsten Hvidt og Michael Vad.

Erik Meineche Schmidt kaldte bagefter sit farvel til bestyrelsen aldeles udramatisk.

"Det har ikke noget med den aktuelle situation at gøre. Jeg har haft problemer med at finde den fornødne tid og koncentration. Bestyrelsen har brug for nogen der kan yde en 100 procents indsats, da den ikke vil opleve mindre udfordringer i fremtiden, sagde han til aktionærerne. Han tilføjede efter generalforsamlingen, at han hele tiden har kendt realiteterne i bestyrelsen.

"Vilkårene har jeg selvfølgelig kendt på forhånd," sagde han med henvisning til rigmanden Kurt Andersens store indflydelse.

Erik Meineche Schmidt mener ikke, at amatørerne med hans afgang og tre erhvervsmænd indtrædelse står ringere stillet.

"Formelt set kan det godt ligne en devaluering, men det er det i realiteten ikke," sagde han.

/ritzau/