Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Livet er fyldt med svære valg. Nogen så svære, at de kan være vanskelige at leve med uanset, hvad udfaldet bliver.

Det kan tv-vært, Tina Müller, skrive under på. Hun er i dag en af DR’s mest profilerede værter, men i forbindelse med udflytningen af DR Sporten var hun mere end tæt på et brud med stationen.

Faktisk sagde hun tilbage i efteråret 2016 først nej til en ny hverdag i Aarhus. Hendes familie og netværk var i København og tilknytningen til byen var for stor, lød forklaringen, men nu – godt halvandet år senere afslører hun, at det kun var halvdelen af historien.

Tina Müller havde børnedrømme, og da nyheden om, at DR Sporten skulle flyttes vest over, var hun så langt i sine planer om at få et donorbarn, at hun ikke bare havde fundet en klinik, hun havde også været igennem de første undersøgelser og endda fundet den mand, der skulle være far til hendes barn.

»Jeg var af den overbevisning, at hvis jeg skulle have et donorbarn, så havde jeg brug for mit netværk,« siger hun i et større interview med Aarhus-magasinet Panorama.

»Jeg havde brug for nogen, der kunne hjælpe mig, og da jeg så får at vide, at mit drømmejob, min favoritarbejdsplads lige pludselig rykker til Aarhus, der krakalerede min verden.«

Hendes afvisning blev imidlertid ikke accepteret af hendes arbejdsgiver. Efter kort tid vendte de tilbage med et nyt tilbud: En værtsrolle på fødevareprogrammet ’Madmagasinet’ kombineret med jobbet på DR Sporten. Det kunne Tina Müller ikke sige nej til, og derfor endte hun alligevel med at flytte med DR til Aarhus.

Til trods for det manglende netværk forsøgte hun at genoptage planerne om et donorbarn. Igen fandt hun en klinik, men da hun havde været deres register igennem, endte hun endegyldigt med at skrinlægge projektet. Følelsen var ikke rigtig.

Til Panorama fortæller hun, at beslutningen var overvældende, for Tina Müller har altid elsket børn og havde altid forestillet sig, at hun selv skulle have børn. Derfor vendte hun den også med veninder, der enten havde eller ikke ville have børn, og også en veninde, der havde fået et donorbarn, samt sin bror og hans kæreste, der ligeledes har børn.

Hun endte med at overbevise sig selv om, at hun nok skal blive lykkelig selv uden småfolk omkring sig, om end hun ved, at hendes valg kommer til at hjemsøge hende på et senere tidspunkt i livet:

»Jeg kommer til at fortryde det. Hvis jeg havde fået et donorbarn og var blevet alenemor, så ville jeg fortryde det på et tidspunkt, og det er benhårdt at sige. Jeg skulle formentlig også skifte job. Det ville ikke kunne lade sig gøre at være alenemor med de arbejdstider, jeg har. Men om 10 år kommer jeg også til at fortryde, at jeg ikke fik barn. Uanset hvad er der ikke et rigtigt og et forkert valg. Det er bare et valg, du skal træffe,« siger hun.

Tina Müller er i dag 40 år og har i Aarhus fundet kærligheden. Overfor Panorama understreger hun dog, at parret ikke lige nu har planer om at forsøge at få børn.

BT har været i kontakt med Tina Müller, men hun ønsker på nuværende tidspunkt ikke at uddybe sin overvejelser.

Andre læser også