Lyt til artiklen

Tirsdag aften er der flere hundrede kampklædte betjente og fodboldfans på gaden i Valby.

Og det er selvom, der først er fodboldkamp i morgen.

Årsagen til, at politiet er »ekstraordinært« til stede på Valby Langgade tirsdag aften, fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Bjarke Madsen til B.T.:

»Vi har taget kontakt til en gruppe på 150 personer, der har taget toget herind fra Vestegnen. Vi skal finde ud af, om de har fredelige hensigter, eller om der er uorden i farvandet,« siger vicepolitiinspektøren.

Massiv tilstedeværelse fra politiet tirsdag aften. Foto: presse-fotos.dk
Massiv tilstedeværelse fra politiet tirsdag aften. Foto: presse-fotos.dk
Vis mere

I morgen spiller den tyske fodboldklub Dortmund mod FC København i Parken i Champions League-gruppespillet. I det omvendte opgør opstod der uroligheder, hvor flere fans blev overfaldet, mens balladen også nåede ind på stadion.

Balladen skyldes, at Borussia Dortmund er venskabsklub med Brøndby, hvorfor Brøndby-fans på den måde kan støtte op om deres tyske venner. På samme måde er Dortmunds rivaler Hamburger SV venskabsklub med FC København.

Vicepolitiinspektør fortæller, at de er opmærksomme på denne problematik. Og så ser man tit, at festlighederne inden sådan en kamp, begynder dagen før, lyder det.

Møder I altid talstærkt op, når 150 mennesker skal på bar – eller har I fået et tip om, at der er noget under opsejling?

»Der er grund til at tro, at nogle er fans, der er til den lidt hårde side,« siger Bjarke Madsen og fortsætter:

»Det er vores opfattelse, at de som minimum skal på bar. Men nu skal vi bare lige have en snak med dem og sikre, at de ikke er på vej ud at opsøge noget ballade.«

Til Champions League-kampen mellem FCK og Dortmund onsdag aften har politiet indført en zone, hvor kriminalitet vil blive straffet dobbelt.

Visse former for kriminalitet – for eksempel vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden kan straffes med dobbeltstraf. Zonen vil være omkring Parken i området Trianglen – Blegdamsvej – Frederik V's Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Jagtvej – Østerbrogade.