Oscar Pistorius har mere end fået fordoblet sin straf for mordet på sin kæreste, Reeva Steenkamp.

Det har en sydafrikansk domstol fredag besluttet, skriver AFP.

Den oprindelige dom på seks års fængsel er blevet øget til en fængselsstraf på 13 år og fem måneder for den sydafrikanske stjerneatlet.

31-årige Oscar Pistorius blev sidste år dømt skyldig i mord på Reeva Steenkamp. Det var allerede her en skærpelse i forhold til den første dom for manddrab.

Anklagemyndigheden har siden ment, at strafffen var for mild. Ikke mindst har anklager Andrea Johnson for nyligt fremført, at løberen med tilnavnet 'Blade Runner' ikke har vist anger over sin forbrydelse.

»Der har ikke været en ægte hjerteskærende anger. Det er en chokerende mild dom, og den har resulteret i manglende retfærdighed,« har Andrea Johnson sagt.

Hun havde ved appeldomstolen bedt om en ny dom på 15 års fængsel - den opfordring blev altså fulgt (fratrukket den tid, Oscar Pistorius allerede har siddet fængslet).

Oscar Pistorius sammen med Reeva Steenkamp.
Oscar Pistorius sammen med Reeva Steenkamp. Foto: LUCKY NXUMALO
Vis mere

Reeva Steenkamp blev slået ihjel på valentinesdag i 2013.

Her blev hun dræbt af fire skud gennem døren til badeværelset i parrets hus, hvor hun befandt sig. Oscar Pistorius har hele tiden forklaret, at han troede, at hun var en indbrudstyv, mens der i forløbet har været vidneudsagn fremme om, at parret skulle have skændtes højlydt i tiden op til den fatale hændelse.

Inden den skæbnesvangre dag var Oscar Pistorius en feteret atlet i Sydafrika.

Han nåede at vinde seks guldmedaljer ved Para-OL, og i ved OL i 2012 skrev han historie, da han stillede op mod verdens bedste atleter.

Han var ikke selv til stede, da appeldomstolen afsagde sin dom fredag.