Peter Gade er som det 31. medlem optaget i Sportens Hall of Fame. »Jeg er stolt og beæret,« siger den tidligere badmintonstjerne.
Peter Gade er som det 31. medlem optaget i Sportens Hall of Fame. »Jeg er stolt og beæret,« siger den tidligere badmintonstjerne. Foto: Henning Bagger

Den tidligere badmintonspiller takker for, at han lørdag blev valgt ind i Hall of Fame ved Sport 2015-showet.

Herning: Det er en glad Peter Gade, der kan konstatere, at han lørdag aften blev valgt ind i sportens Hall of Fame som medlem nummer 31.

- Jeg er meget stolt og beæret over at blive en del af det her selskab, siger den 39-årige tidligere badmintonspiller i en pressemeddelelse.

- Det var på ingen måde noget, jeg havde forventet, men jeg er selvfølgelig meget glad for, at folk har været glad for den indsats, jeg har lagt for dagen igennem min karriere.

2015 giver tro på et stort dansk OL

- Det er meget specielt, at der er blevet lavet en statue af mig, og jeg vil nyde det så meget som overhovedet muligt, siger Peter Gade.

Han tilhørte den absolutte verdenstop i herresingle i omkring halvandet årti frem til karrierestoppet i 2012.

Peter Gade vandt fem individuelle VM-medaljer i karrieren, VM-sølv i 2001 samt VM-bronze i 1999, 2005, 2010 og 2011. Fem gange blev han desuden europamester individuelt.

DR Sport 2015

I 1999 vandt han All England, og han nåede at vinde en lang række internationale turneringer.

Peter Gade deltog desuden ved fire olympiske lege med fjerdepladsen i Sydney i 2000 som det bedste resultat.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.