Ivan Camacho kendt skyldig i væbnet røveri - udvises til Cuba efter afsoning

Den tidligere Stald Palle-bokser Ivan Camacho er af Højesteret blevet idømt otte års fængsel for røveri og medvirken til drabsforsøg.

Sammen med en cubansk landsmand røvede Camacho i 2003 et posthus i Vanløse og skød en af de ansatte i maven. Udbytte: 50.500 kroner.

Dommen var to år mildere end landsrettens kendelse, men Camacho skal stadig udvises efter afsoning ligesom makkeren, der fik 10 års fængsel.

Manager Mogens Palle har ikke haft kontakt til Camacho de senere år, men han finder Højesterets dom forkert.

»Jeg synes ikke, at straffen skulle være sat ned. Når der er skydevåben involveret, er det alvorligt,« siger Palle, som er ked af bokserens deroute. Camacho har også en dom for voldtægt:

»Han kunne have drevet det vidt, men var for useriøs. Jeg kan huske, at Camacho havde en helt fantastisk kæreste på et tidspunkt - hende skulle han have holdt sig til, men hun blev træt af hans opførsel.«

Ikke værre end andre
Det er langtfra første gang, at en bokser har haft en forsvarsadvokat i ringhjørnet fremfor en sekundant, men Mogens Palle mener ikke, at hans ansatte har større risiko for at begå kriminalitet i forhold til andre sportsfolk.

»Nej, man skal også se på, at flere af dommene er faldet, fordi bokserne har været i byen at se på damer, ligesom alle andre gør. Så er der nogen, der provokerer, og bagefter ringer til politiet. Det giver pr. automatik 30 dages fængsel til bokseren, og det er ikke fair,« siger Palle, som dog tager klart afstand til typer som Camacho og Lars Lund Jensen:

»Der er ikke noget at rafle om. Det er hård kriminalitet. De må have en eller anden brist.«

chh@bt.dk