Mere Chris Anker Sørensen. Meget mere Chris Anker Sørensen.

Den snart forhenværende cykelrytter har nu fået fremtiden helt på plads.

Han vil i fremtiden blive fast ansat hos TV 2 Sporten, for hvem han har haft enkeltstående kommentatoropgaver siden 2017.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Chris Anker Sørensen i det nye hus i Skovlunde sammen med døtrene Lærke og Laura
Chris Anker Sørensen i det nye hus i Skovlunde sammen med døtrene Lærke og Laura Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Chris Anker Sørensen skal fortsat kommentere cykelløb, men i fremtiden vil han via sin kommende faste stilling også skulle lave podcasts, skrive klummer og lave interviews 'med særlige ryttere' - som det formuleres.

»Jeg var oprigtig talt spændt, da jeg hyrede Chris Anker Sørensen sidste år, men han gjorde det særdeles godt i de mindre løb op til Tour de France, og han gjorde det fremragende under Tour de France 2017. Endnu bedre, end jeg havde håbet. Så kom 'den svære 2er', og Chris Anker viste sig endnu bedre i år i vores programmer både før, under og efter Tour-etaperne,« siger chefredaktør John Jäger, TV 2 Sport:

»Derfor har jeg besluttet, at vi hyrer Chris Anker Sørensen fast, så han bliver en endnu større del af vores cykelredaktion. Han skal være ekspert på tv-transmissioner, i ’Sportsnyhederne’, på tv2.dk, i podcasts og på de sociale medier, og så vil vi lære ham alt muligt andet, så vi kan få endnu mere gavn af ham. Vi havde Chris Anker Sørensen med i Spanien i den sidste uge af Vueltaen, og her bragte han vores seere og brugere 'endnu tættere på'. Og så er han i øvrigt bare en fornøjelse at arbejde sammen med.«

Chris Anker Sørensen kan kun kalde sig cykelrytter lidt endnu.

Chris Anker Sørensen inden cykelløbet PostNord Danmark Rundt, 1. etape, i startområdet i Aalborg , onsdag 1. august 2018. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018)
Chris Anker Sørensen inden cykelløbet PostNord Danmark Rundt, 1. etape, i startområdet i Aalborg , onsdag 1. august 2018. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Hans kontrakt med Riwal-CeramicSpeed Cycling Team udløber med udgangen af september.

I disse dage er han med TV 2 Sport til cykel-VM i Innsbruck.

Han glæder sig til at lave meget mere cykling for den danske tv-kanal i fremtiden.

»Jeg kommer med en sportsbaggrund, og dét at få lov at dække og formidle min cykelpassion for TV 2s seere og brugere er en stor ære. Jeg nyder de udfordringer, tv-arbejdet giver, og jeg synes, jeg har meget på hjerte og mange spændende historier at fortælle, så jeg ser frem til dette arbejde i forhåbentlig mange år,« siger Chris Anker Sørensen.