På få måneder er den 22-årige elektriker Morten Larsen gået fra en anonym tilværelse i 2. division til en plads blandt AaB-træner Rudbæks favoritter.

Det er situationen for den ukendte angriber, som træneren hentede til klubben i vinterpausen fra Hjørring. Rudbæk er ikke bleg for en sammenligning, som forpligter.

»Der er lidt Michael Owen over ham, ikk'?« smilte han.

Og lidt var der om snakken.

Fem minutter efter lynhurtige Morten Larsen var kommet på banen, tog han bolden fra OBs Dennis Siim, og kreerede sammen med Tore André Dahlum oplægget til Frank Strandlis udlignende scoring til slutresultatet 1-1.

Og resten af kampen var den tidligere topscorer i 2. divisionsklubben Hjørring fra sin position på højre midtbane-flanke en evig trussel for OB-forsvaret.

»Bliv ikke overrasket, hvis Morten er med fra start, når vi næste søndag på hjemmebane møder Brøndby. Efter at have siddet på bænken fra start i forårets første kampe, fortjener han snart at få chancen,« sagde Peter Rudbæk uden for AaBs omklædningsrum, hvor Morten Larsen af gode grunde ikke overhørte trænerens rosende ord.

Men da B.T. overbragte dem til denne artikels hovedperson få øjeblikke senere, havde han svært ved at holde smilet tilbage.

»Naturligvis er jeg glad for Rudbæks ros. Men jeg regner bestemt ikke med at blive fast inventar på AaBs førstehold foreløbig. I øjeblikket er jeg blot i gang med at vænne mig til tempoet i landets bedste fodboldrække,« siger nordjyden, der har i sinde at blive i AaB indtil kontrakten udløber om to år:

»For hver dag, der går, føler jeg, at jeg bliver bedre og bedre. Det lover godt for fremtiden. Men tro nu ikke, at jeg føler mig som »den ny Owen«. Jeg er blot Morten Larsen. Og det er jeg såmænd ganske godt tilfreds med.«

Peter Rudbæk var dog ikke tilfreds med alt det, hans spillere præsterede i gårsdagens kamp.

»I første halvleg var vi alt for nølende og ubeslutsomme,« tordnede han og tilføjede:

»Først da Morten Larsen og Tore André Dahlum kom på banen efter pausen, fik vi overtaget. Men med lidt held havde vi vundet.«

AaB kom heller ikke skadesfri gennem denne kamp, hvor Brian Priske efterfølgende beklagede sig over smerter i sit venstre knæ.

I forvejen sidder veteranen Torben Boye og midtbane-generalen Anders Andersson udenfor på ubestemt tid.