Brøndby-talentet Thomas Kahlenberg snupper den 23. og sidste EM-plads.

Han har en årsløn på cirka 750.000 kr. i Brøndby, men på tre ugers EM-slutrunde, kan Brøndby-spilleren Thomas Kahlenberg nu lægge minimum en halv million oveni.

Det blev en realitet, da landstræner Morten Olsen i går tildelte den 21-årige Brøndby-spiller den 23. og sidste plads i EM-truppen.

Normalt skal man ellers deltage i en tv-quiz, hvis man skal score en halv million kr. på ét opkald, og Olsens henvendelse kan endda være endnu mere værd. Op til næsten tre mio. kr., hvis Danmark går hele vejen til guldet i Portugal.

»Det er da klart, at man altid kan bruge pengene, men de betyder ikke noget sammenlignet med glæden og stoltheden over at komme med til EM,« siger Kahlenberg, der var på besøg hos sine forældre, da han fik det glade budskab.

»Der blev da lige smidt en flaske champagne på køl. Det er en helt fantastisk fornemmelse at blive udtaget.

Det kommer som en overraskelse, for jeg havde ikke tænkt meget over det i de seneste dage. Der har jo været snakket en del om, at der skulle findes en direkte afløser til Wieghorsts plads,« siger den offensive midtbanespiller.

Kahlenberg har kontrakt med Brøndby frem til 2008, men når man som 21-årige overhovedet kommer med i en EM-trup vil der blandt fodbold-købmænd utvivlsomt blive lagt endnu mere mærke til midtbanespilleren.

»Det skader da ikke forretningen at blive udtaget.«

Udtagelsen af Kahlenberg kommer efter et forår, der ikke har været prængende for hverken Brøndby eller ham personligt.

Passer ind i spilsystemet
Morten Olsen om sit valg:

»Thomas passer godt ind i vores spilsystem. Han er meget dygtig i sin omgang med bolden, og med ham er vi godt dækket ind på alle pladser.«

Også Kasper Bøgelund og Peter Løvenkrands fik i går deres definitive billetter til Portugal.