En tysk træner har mistet jobbet som følge af bloddopingskandale - den såkaldte Operation Aderlass.

Den tyske træner i speedskating Robert Lehman-Dolle har siden maj været under lup i den verserende bloddopingskandale, den såkaldte Operation Aderlass (Operation Åreladning).

Med øjeblikkelig virkning mister Lehman-Dolle nu jobbet.

Det skriver Det olympiske træningscenter (OSP) i Berlin i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet dpa.

- OSP bekræfter, at ansættelsesforholdet med træner Robert Lehmann-Dolle er opsagt med øjeblikkelig varsel, siger centerchef Harry Bähr onsdag.

Operation Aderlass kastede en skygge over speedskating første gang i januar. I maj indledte det nationale antidopingkontor i Tyskland undersøgelser af Lehmann-Dolle.

Indtil nu har den tidligere professionelle speedskater Lehmann-Dolle stået for træningen af håbefulde unge speedskatere ved Berlins olympiske træningscenter.

Lehmann-Dolle har deltaget som aktiv speedskater ved vinter-OL i 2006, 2010 og 2014.

Skandalen involverer desuden cykelryttere og langrendsløbere. Til fælles har de den tyske læge Mark Schmidt, der er en af hovedpersonerne i dopingskandalen.

Tidligere er det blevet afsløret, at lægen har en lang liste med klienter, der har fået hjælp til at bloddope sig. Han blev arresteret i sin klinik i tyske Erfurt 27. februar i en aktion, der var en del af den Operation Aderlass.

Lægen risikerer en fængselsstraf på op til ti år.

Af hensyn til efterforskningen oplyses det ikke, hvordan Lehman-Dolle har forbindelse til bloddopingen og Mark Schmidt.

I alt er 21 atleter fra otte nationer under mistanke i Operation Aderlass.

Efterforskningen af skandalen har indtil videre fældet flere af atleterne, heriblandt flere østrigske cykelryttere, der også er straffet med fire års udelukkelse.

/ritzau/dpa