Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mens Sverige har syv spillere, som har indvandrer-baggrund, med i landsholdstruppen, har Danmark ingen. Det er landstræneren ked af.

- Vi savner en Zlatan - helt bestemt. Selvfølgelig udfylder han udover sin indsasts på banen også en stor rolle i Sverige som superstjerne med invdandrerbaggrund. Man kan godt spørge sig selv, om det er tilfældigt, at Sverige har sådan en type, mens vi i Danmark ikke har det, siger Morten Olsen til B.T.

- Vi har i DBU gjort en del for at udvikle indvandrer-talenter, men jeg må bare konstatere, at vikke har været gode nok, og det skal vi blive bedre til.

Olsen har forventninger om, at landsholdsspillere med indvandrer-rødder vil kunne bidrage med nogle andre ting, som de "rent danske" spillere ikke formår.

- De kunne tilføre nogle ting, som danske spillere ikke har - deres teknik, temperament og bevægelsesapparat kan ofte være anderledes. Det er den type fodboldspillere, som jeg kalder "gade- og vej-spillere", der spiller fodbold på en meget naturlig måde, og som vi i dansk talentudvikling lige præcis arbejder for at udvikle og uddanne. Den type spillere, vi mangler lidt i Danmark, fastslår landstræneren.