Hun nåede at vinde OL-bronze i Rio. Men allerede som blot 20-årig har Amy Tinkler valgt at stoppe karrieren.

Årsagen er, at den britiske gymnast er kørt helt ned psykisk som følge af mange år med mobning.

Det fortæller hun i et interview med Daily Mail. Hun frygtede sin træner, Amanda Reddin, der havde stort fokus på hendes vægt. Hun ville hele tiden have, pigerne skulle tabe sig.

Særligt en episode står klart i Amy Tinklers erindring. Der blev fundet slikpapir på værelserne hos nogle af gymnasterne, og det fik træneren til at give en opsang til flere af pigerne. Herunder Amy Tinkler.

»Hun gik fuldstændig amok. Hun sagde 'I piger har samme kroppe som amerikanerne, men de ser muskuløse ud, og I ser bare fede ud'. Hun sagde til os, at skulle vi spise slik, skulle vi gøre det foran resten af holdet, så de vidste, hvem de skulle skyde skylden på, hvis vi klarede os dårligt,« siger Amy Tinkler og fortsætter:

»Vi blev vejet før hver træningslejr, og til sidst spiste jeg ikke aftenen før. Fra klokken 14 til 1 drak jeg citronsaft, inden jeg gik i seng, fordi jeg havde læst, at syre får dig til at forbrænde fedt i maven, mens du sover,« fortæller hun.

Og det var ikke eneste episode med træneren. Da hun i 2018 fik madforgiftning og måtte indlægges, blev hun hånet.

Det var ifølge trænerteamet bare en dårlig undskyldning for ikke at træne, men 'i det mindste havde tabt sig og så tynd ud'.

Amy Tinkler under OL i Rio.
Amy Tinkler under OL i Rio. Foto: MIKE BLAKE
Vis mere

Da hun blev skadet samme år, insisterede Amanda Reddin stadig på at veje hende hver eneste uge.

I 2018 fik hun endnu en ankelskade og måtte opereres. Hendes mor forsøgte at fortælle Amanda Reddin, at datteren altså frygtede hende, men det var træneren ligeglad med.

Det var en bestemt episode efter jul det år, der fik Amy Tinkler til at genoverveje det hele. Efter juleferien vendte hun tilbage til træningen, men hun havde problemer med sin skulder. Den gjorde ondt.

»Hun sagde bare 'hvordan kan din skulder gøre ondt, når du intet laver?'. Jeg begyndte at græde, og hun sagde, at hvis jeg skulle græde, skulle jeg smutte ud af gymnastiksalen. Jeg løb ud og nægtede at vende tilbage,« siger Amy Tinkler.

Amy Tinkler (th.) vandt OL-bronze i Rio.
Amy Tinkler (th.) vandt OL-bronze i Rio. Foto: MIKE BLAKE
Vis mere

I år trak hun endegyldigt stikket, men den 20-årige brite fortæller, at hun stadig kæmper. Hun går til psykolog og har stadig svært ved at gå på en vægt.

»For et år siden spurgte mine forældre, om jeg ville have en salat, og jeg brød fuldstændig sammen,« fortæller hun.

Daily Mail har været i kontakt med Amanda Reddin, der fortæller, at hun i august trådte midlertidigt tilbage, imens hendes rolle bliver undersøgt.

Hun fortæller, at hun kommer til at give al den information, der er brug for, mens det britiske gymnastikforbund siger, at det er 'fuldstændig uacceptabelt', hvis de ting, Amy Tinkler beskriver, har fundet sted.