Den russiske OL-guldvinder i kunstskøjteløb Yulia Lipnitskaya stopper karrieren i en alder af kun 19 år på grund af anoreksi.

Det fortæller den unge piges mor ifølge VG.

Yulia Lipnitskaya er angriveligt blevet behandlet i tre måneder for sin spiseforstyrrelse, og hun fortalte allerede tilbage i april det russiske skøjteforbund, at hun ville stoppe som følge af lidelsen. Alligevel skulle der gå måneder før, hun endelig stoppede helt. Det har affødt kritik af skøjteforbundet fra kommentatorer og atleter, fordi de mener, at den 19-årige skøjteløber ikke er blevet behandlet ordentligt.

'Yulia betalte med sit helbred for sin olympiske guldmedalje. Hendes sejr i Sochi(byen hvor Yulia Lipnitskaya vandt OL-guld red.) sluttede med akut indlæggelse. Denne sørgelige historie efterlader et spørgsmål: Var det olympiske guld det værd, som den unge pige ofrede. Hun var kun et barn på vej mod toppen,' skriver den russiske skøjteløbskommentator Yelena Vaitsekovakaja i avisen Sport Express.

Kunstskøjteløb har stor prestige og får meget opmærksomhed i mange store lange, her i blandt Rusland, hvor sporten er meget anerkendt. Kilder har fortalt, at Yulia Lipnitskayas beslutning om at stoppe ikke kommer spontant, men er velovervejet.

Yulia Lipnitskaya har endnu ikke kommenteret på sin mors udtalelse om, at karriere stoppet skyldes anoreksi.

»Yulia har været en stjerne. Nogle stjerner skinner længe, andre kortere,« siger den legendariske kunstskøjteløbstræner Tatjana Tarasova til det russiske medie Tass.

Som blot 15-årig vandt Yulia Lipnitskaya OL-guld med Rusland i vinterlegene i Sochi. Samme år vandt den 19-årige pige også EM-guld og VM-sølv