Lyt til artiklen

Sidste år gik det regnskabsmæssigt rigtig godt for hestemilliardæren Andreas Helgstrand – og nu er der lagt flere millioner oven i de i forvejen positive tal på bundlinjen.

I det nyeste regnskab for Helgstrands stutterivirksomhed, Helgstrand Dressage, fremgår det, at overskuddet for det seneste år er opgjort til knap 120 millioner kroner.

Det fremgår af cvr-registret.

Samtidig viser regnskabet, at Helgstrands omsætning er vokset fra knap 440 millioner kroner til nu 530 millioner kroner.

I regnskabet tilføjer ledelsen, at overskuddet oversteg forventningerne. Der har været et øget salg af heste, ligesom der har været en højere stigning i indtjeningen end i omkostningerne, lyder det.

Sidste år forklarede Andreas Helgstrand til B.T., at der er generel efterspørgsel, hvilket gør det lukrativt på markedet:

»Vi er blevet mere aggressive og køber 100 føl om året. Det gjorde vi slet ikke før. Før købte vi ældre heste, men nu begynder der at komme yngre heste ind, som man har købt gunstigt. Oven i at vi køber alt det andet, vi også gjorde før. Så vi har mere at sælge af.«

»Så har vi åbnet nogle flere markeder op som for eksempel vores steder i Tyskland og USA, så du har pludselig mange flere platforme at sælge fra,« lød det fra Helgstrand.

Regnskabet kommer efter et år, som ikke kun har været positivt for Helgstrand.

Nordjyske har blandt andet kunnet beskrive, hvordan flere har anklaget ham for at have snydt forretningspartnere i salg af heste. Heste solgt til overpris og millioner bag om ryggen, lyder nogle af anklagerne.

Helgstrand har afvist anklagerne imod sig.

Andreas Helgstrand, der har været selvstændig siden 2008, har deltaget ved OL i både 2004 og 2008. Ved de sidstnævnt lege vandt han bronze med det danske dressurhold.