Anders Lindegaard fortsætter sin rundtur i det engelske.

Torsdag blev skiftet til Premier League-klubben – som BT tidligere på ugen erfarede var undervejs – en realitet, og dermed kan den fynske målmand nu skrive den fjerde engelske klub på cv’et. Tidligere har den nu 33-årige målmand været på kontrakt i Manchester United, West Bromwich Albion og Preston.

Lindegaard, der også har en fortid i OB og norske Aalesund, har gået arbejdsløs, siden han forlod Championship-klubben Preston i maj. Men efter at have trænet med i Premier League-klubben i en uges tid har den tidligere landsholdsmålmand fået kontrakt for resten af sæsonen.

Målmandens danske agent, Michael Stensgaard, forklarer, at der lå en snedig kalkule bag, at man ventede så længe med at sætte underskrift på en kontrakt.

»Vi bevarede tålmodigheden, og det gav pote. Vi havde lavet en analyse af, hvilke målmænd der ellers ville være ledige efter transfervinduet, og der kom vi frem til den konklusion, at Anders’ muligheder ville være rimelig gode,« fortæller Michael Stensgaard og afslører, hvorfor valget i sidste ende faldt på Burnley.

»Vi fik et godt indtryk af klubben, mens han trænede med, og i forhold til privatlivet passede det Anders rigtig godt at blive i England, så man kan sige, at det var præcis den mulighed, vi havde ventet på.«

Anders Lindegaard har et godt navn i England, efter han i en periode var førstevalg i selveste Manchester United, og Michael Stensgaard afslører, at der var stor interesse for den danske målmand.

»Vi var i dialog med andre klubber især i England, men også andre lande. Anders havde nogle tilbud, som vi afviste, og der var også nogle steder, hvor han blev sorteret fra. Alt i alt er vi rigtig tilfredse med, at det blev Burnley.«

Da Brøndbys landsholdsmålmand, Frederik Rønnow, i sommer blev rygtet væk fra Superligaen, var Anders Lindegaard inde i billedet som afløser. Men man nåede aldrig frem til deciderede forhandlinger, fortæller Michael Stensgaard.

»Vi nåede aldrig at tale konkret, for han havde bestemt sig for, at han helst ville blive i England.«

Med kontrakten til Lindegaard løser Burnley det akutte målmandsproblem, der opstod, da det klare førstevalg, Tom Heaton, forleden pådrog sig en skulderskade, der holder ham ude i fire måneder.

Og derfor er Anders Lindegaard udset til at kæmpe med Nick Pope, der vogtede buret i Burnleys seneste Premier League-kamp mod Liverpool, om startpladsen. Og Michael Stensgaard er endnu ikke klar over, hvor Lindegaard står i forhold til den 25-årige englænder.

»Det er ikke til at sige, og det spekulerer vi ikke så meget i. Han har mange gode år i sig endnu, men hvad fremtiden bringer, kan man ikke sige noget om.«

Hvad er planen for Anders nu?

»Først og fremmest gælder det om at komme ind i en god rytme og gøre et godt indtryk. Hans grundform er fin, for han har været så heldig at få lov at træne med i Manchester United, hvor klubbens U23-målmandstræner har taget sig af ham.«

Burnley har fået en fornem sæsonstart i Premier League, hvor holdet pt. indtager syvendepladsen. Det er blandt andet blevet til en sejr på udebane over det engelske mesterhold fra Chelsea.