Nikolaj Jacobsen blev torsdag aften præsenteret i Viborg.

»Jeg er ikke noget typisk familiemenneske, men jeg bliver bedre og bedre.«

Det sagde Nikolaj Jacobsen i et interview i Kiels kampprogram »Zebra« til onsdagens Bundesliga-kamp mod Wilhelmshaven.

I aftes blev den 32-årige dansker sammen med Grit Jurack præsenteret som kommende Viborg-spillere ved et stort modeshow arrangeret af Viborg HK.

»Jeg kan godt li´ at være af stede med mit hold og nyder at spore det sammenhold, der er på sådan et hold. Men jeg nyder også at komme hjem fra træning og sætte mig til aftensmaden sammen med familien, læse godnat-historie eller synge godnat-sange med mine to børn. Det er en skøn følelse. Trods det vil jeg helst ikke være hjemme i alle døgnets 24 timer. Men jeg vil godt indrømme, at det er blevet sværere at være af sted med håndbold i 14 dage. Den eneste fordel er, at jeg kan sove længe,« siger Nikolaj Jacobsen i interviewet.

På spørgsmålet om, hvad hans familie betyder, er svaret klart.

»Rigtig meget. Jeg har desværre ikke selv så meget familie. Vi passer på hinanden og er til for hinanden. Det er klart, at min kone Lenette og mine børn Freja og Sille betyder alt,« siger manden, der indtil han fik en ondartet knæskade blev kaldt verdens bedste venstre fløj.

Uheldet var hændeligt, da han efter en scoring slog knæet ind i Wallau-målmand Zoran Djordjic.

For tre uger siden blev han endnu en gang opereret i det dårlige venstre knæ.

»Jeg kan ikke regne med at komme til at spille mere i denne sæson. Det er bittert. Endnu mere bittert er det, at jeg måske aldrig mere kommer til at spille i Ostseehalle.

»Naturligvis har jeg da mange gange tænkt på at stoppe, men for mig er det intet skønnere end at spille for fuldt hus. At give op uden at have prøvet alt, ville være halvhjertet. Og det vil jeg ikke være,« siger Nikolaj Jacobsen.

Han har skrevet en to års kontrakt med Viborg, der efter al sandsynlighed sikrer sig oprykningen i morgen eftermiddag i hjemmekampen mod Skovbakken. Ved siden af håndbolden skal Nikolaj Jacobsen undervise i sport og tysk på Viborgs håndboldcollege.

»Det tiltaler mig at give min kunnen og viden videre og samtidig være med til at bygge et socialt engagement op. Og samtidig at kunne arbejde med unge mennesker. Jeg gjorde det også i Oure, mens jeg spillede i GOG,« siger Nikolaj Jacobsen, der ikke mener den langvarige skade har ændret ham.

»Jeg ændrede mig, da min mor døde. Jeg er blevet roligere. Jeg ærgrer mig ikke over knæet. Jeg ved, at der er mange værre ting i livet. Jeg vil ikke have, at mit knæ skal ødelægge mig. Jeg tror godt, jeg kan tillade mig at sige, at jeg er et positivt menneske, der forsøger hele tiden at finde det positive i alt,« siger Kiel-spilleren.

ora@bt.dk