»Jeg var svømmer, bare så du ved det. Jeg kvalificerede mig til OL.«

Sådan lyder det i den nyeste sæson af Netflix-programmet 'Selling Sunset' fra Emma Hernan, der desuden fortæller, at det var i rygcrawl.

En udtalelse, der har fået massiv opmærksomhed på både de sociale medier og hos diverse medier, der skriver om svømning, og her går et spørgsmål igen: kan det virkelig passe, at den 30-årige amerikaner har været kvalificeret?

Ifølge mediet SwimSwam har Hernan fortalt, hun stoppede med at svømme som 16-årig, hvilket betyder omkring 2007.

Som amerikaner skal man først kvalificere sig til en såkaldt 'Olympic Trial'. For at komme på OL-holdet skal man herefter ende i top-to til et individuelt stævne, og her har mediet ikke kunnet finde resultater fra Emma Hernan i Massachusetts, hvor hun er fra.

Hun fremgår heller ikke på listen over de svømmere, der var med til de såkaldte 'Olympic Trials' i 2004 og 2008.

Der er ikke nogle rekorder eller personlige tider for en 'Emma Hernan' hos det amerikanske svømmeforbund, det har ikke været muligt at finde gamle resultater fra Massachusetts High School State Championship fra den tid, og mediet har også talt med flere lokale trænere, der hverken kan huske eller genkende en svømmer med det navn fra den tid.

Hvis Emma Hernan svømmede dengang, gjorde hun det samtidig med OL-medaljevinderen Elizabeth Beisel, der startede karrieren i samme stat. En svømmer, der slog mange rekorder, og som der er masser af statistik på.

Emma Hernan er lige nu aktuel i Netflix-programmet 'Selling Sunset'.
Emma Hernan er lige nu aktuel i Netflix-programmet 'Selling Sunset'. Foto: zz/GOTPAP/STAR MAX/IPx
Vis mere

På de sociale medier har kommentaren da også fået en del opmærksomhed fra blandt andre den danske svømmestjerne Jeanette Ottesen.

I en story på Instagram har hun skrevet: 'Jeg har været til en del OL, hvor var du Emma Hernan?'.

På Twitter spekuleres der desuden i, at der er to andre muligheder. At der enten er tale om en kvalifikation til OL for juniorer, eller at Emma Hernan måske har ment, at hun 'bare' har svømmet en tid til en træning, der hypotetisk ville kvalificere hende til OL.

'Jeg ved ikke, hvorfor det generede mig så meget, da Emma Hernan i Selling Sunset sagde, at hun kvalificerede sig til OL. Jeg vidste bare, hun løj. Hvorfor lyve om svømmeresultater? De er online,' skriver sportsværten Cierra Clark blandt andet, mens andre kalder det 'respektløst' overfor andre svømmere at påstå det med kvalifikationen.

Det er dog ikke første gang, Emma Hernan kommer med bemærkningen om OL.

Tidligere har hun i et interview sagt, at hun startede med at svømme som barn og havde et stort talent. Noget, hun havde fra sin mor.

»Jeg endte med at få en tid, der kvalificerede til OL. Jeg vidste, jeg havde talent. Jeg kiggede på hende. Hun pressede mig men kun lige nok til, at jeg selv ville det. Hen ad vejen var det, hvad der gav kvalifikationen,« sagde hun i 2020 i 'Life Stories with Joanna Garzilli.

Da Emma Hernan som 16-årig stoppede med at svømme, valgte hun i stedet en karriere som model i Paris. Hun har endnu ikke kommenteret på de mange reaktioner i kølvandet på udtalelsen.