Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Da Silkeborg-spillerne mandag formiddag mødte op på træningsanlægget var der noget, der manglede. Cheftræner Benny Johansen var væk. Fyret efter 15 kampe i træk uden sejr. Til gengæld var afløseren en person, som spillerne kendte godt. Og samtidig en person, der kender hvert et græsstrå på Silkeborg Stadion.

Morten Bruun har i rollen som indspisker og anfører gennem sine 13 år i klubben løbet flere kilometer på Silkeborgs midtbane end nogen anden formentlig kommer til. Bruun er efterhånden blevet synonym med den midtjyske klub, og nu træder Mr. Silkeborg ind i en ny rolle som redningsmand med overlevelse som det erklærede mål.

Men Morten Bruuns redningsplan kommer ikke ud af flere års trænererfaring. DBU's såkaldte Prof-1-kursus og mandagens træningspas er alt, hvad Morten Bruun tager med sig ind i sit nye job.

"Jeg ville ønske, jeg havde noget mere. Men det har jeg altså ikke. Jeg er ikke specielt god på det taktiske plan, men det er heller ikke så meget på den front, at jeg har tænkt mig at foretage ændringer. Jeg vil i højere grad arbejde med holdningsbearbejdning. Jeg vil begynde med individuel coaching af spillerne om deres roller på og uden for banen," siger Morten Bruun, der også har planer om at lægge taktikmødet til dagen før kampen, at forbyde spillernes mobiltelefonsnak i omklædningsrummet og rygning i klubhuset.

"Det lyder ikke af det store, men jeg tror, at detaljerne betyder meget. Jeg har jo ikke 20 mio. kroner at købe spillere for, og jeg har ikke tænkt mig at sætte Bo Nielsen ned som bageste mand," siger Morten Bruun, der blev kontaktet af Silkeborgs bestyrelse i ugen op til opgøret mod FCK forrige søndag.

"De spurgte om jeg ville overveje at træde ind i trænerteamet eller eventuelt som spiller. Det sidste kunne der ikke blive tale om, og da jeg mener, at en trænerbænk ikke skal være længere end en træner og en assistent, takkede jeg nej. Jeg sagde, at det eneste, der kunne være interessant, var en stilling som cheftræner," siger Morten Bruun.

Og søndag aften aften fik han så tilbudt jobbet midt i tv-serien "Den serbiske dansker".

Morten Bruun understreger, at han er en nødløsning. Når kontrakten udløber om syv måneder, vender han tilbage til sit job som underviser på Idrætshøjskolen i Århus, der har givet ham orlov.

Til den tid skulle Silkeborg gerne fortsat være Superligaby:

"Hvis vi rykker ned, bliver jeg den første SIF-træner i 20 år, der prøver det, og det vil jeg ikke have siddende på mig.

Men jeg vil heller ikke løbe fra mit ansvar, hvis det sker. Jeg vil ikke sige, at det aldrig ville være sket, hvis bare havde været træner fra sæsonstarten. Jeg har også forpligtet mig for de 13 kampe, vi har spillet."

Klubbens direktør Orla Madsen forklarer om valget af Morten Bruun.

"Vi har ikke haft tid til at finde en træner. Men vi har en person, der har et indgående kendskab til klubben, og som kan træde til med det samme uden at skulle lære forholdene at kende.

Vi er klar over, at han ikke har den store erfaring, men på den front er vi ganske trygge ved assistent-træner Bjarne Hansen, der har trænet på højt niveau i mange år," siger Orla Madsen, der understreger, at det var meget hårdt at skille sig af med Benny Johansen, men at bestyrelsen følte sig tvunget til at handle. /ritzau/

Andre læser også