Steen Ankerdal, 66, gik tirsdag aften bort efter længere tids sygdom. Den mangeårige sportsjournalist kæmpede længe med en kræftsygdom, som han i 2011 fortalte, at han var kommet ud af, men tirsdag sov han ind på Rigshospitalet.

Hans søn, Morten Ankerdal, der blandt andet er kendt for sine værtsroller på TV 2 ved store sportsbegivenheder, flyttede alene sammen med sin far efter forældrenes skilsmisse. Den dengang 16-årige Morten Ankerdal havde et ikke helt almindeligt forhold til far Steen, fortalte han i november 2012 til BT og Berlingske.

- Da Steen og jeg flyttede sammen i Brøndbyvester, blev jeg også husejer som 16-årig. Vi levede et far-søn-forhold, der i virkeligheden var storebror-lillebror. Jeg skulle også tage ansvar. Steens vennekreds blev også min. Han var 41.

Læs også: Morten Ankerdal: Det skulle mine sidste 100 dage bruges på

- Han har altid været meget ungdommelig, og de efterfølgende gymnasieår blev vores hus stedet, hvor vi kunne komme. Alle kunne lide Steen. Vi kunne holde fest hos os og så tage videre i byen. Vi kunne også ende hos os kl. 2 om natten, så stod Steen op, snakkede et par timer med os og gik så i seng igen. Han syntes bare, det var hyggeligt, og på den måde blev det et ungkarlehjem, fortalte Morten Ankerdal.

Den populære tv-vært så i det hele taget meget op til sin far, der dengang oplevede kendisstatus som sportsvært på TV 2. Det var Steen, der skulle imponeres, men det var ikke nemt.

- Det var også hans anerkendelse, jeg ville have. Min mor fulgte mig til badminton og kunne stå der fra kl. 9 om morgenen til lange stævner. Men det betød mere for mig at se Steen sidde med en avis til mine kampe. Jeg kunne komme gennemblødt af sved ud til ham, inden jeg skulle i tredje sæt. Så kiggede han op fra avisen og sagde: ’Nå, hvordan gik det?’ Det var uretfærdigt over for min mor, sagde Morten Ankerdal.

Morten Ankerdal reflekterede dengang også over, hvordan faderens sygdom påvirkede ham. Det var en hård tid, da Steen blev erklæret alvorligt syg.

Se billederne: Hvil i fred, Steen Ankerdal

- Jeg fik pludselig døden tæt ind på kroppen. Først døde min farmor, så døde min farfar, der altid har fyldt meget for os alle. Og inden for et år derefter fik Steen konstateret kræft. I den periode, hvor han er rigtig syg, skifter forholdet mellem, hvem der er patriarken i familien. Pludselig skal jeg til at være patriark for min egen far.

- Det er hårdt, når det forhold skifter. Det må gerne vente lidt. Steen er ikke god til at åbne op for følelserne. Vi kan snildt snakke to timer om sport og journalistik, når vi mødes. Men vi har fået sagt nogle ting til hinanden i det forløb, som man ellers går og gemmer på. Jeg er blevet mere ærlig. Jeg taler om mine følelser, sagde Morten Ankerdal dengang.

Faderens sygdom har også haft betydning for den populære tv-værts eget helbred. Morten Ankerdal frygtede nemlig, at Steen Ankerdals sygdom kunne være arvelig.

- Jeg ved godt, at jeg ikke er udødelig. Især efter det. Jeg fik for et par år siden noget dårlig mave og blod i afføringen. Jeg blev undersøgt, og der var et enormt fokus på kræft, fordi det kan være arveligt, men der var ikke noget. Heldigvis, fortalte Morten Ankerdal.