Da tv-holdet stod og ventede på Maisa Torppa i lutfthavnen, var det begyndelsen på enden.

'Selv om vi elsker hinanden, kan vi ikke holde sådan en jagt ud,' skriver hun på Instagram.

Ledsaget af billedet af et knust hjerte fortæller hun her, at forholdet til den finske rally-kører Jari-Matti Latvala er ovre.

Som begrundelse for bruddet giver Maissa Torpa, der på Instagram beskriver sig selv som 'finsk medie-person', den behandling, som medierne i hjemlandet har udsat parret for i gennem længere tid.

Episoden i lufthavnen for nylig blev den berømte dråbe i det frådende mediehav.

'Vi fandt begge ud af, at vores grænser var blevet grundigt overskredet,' skriver Maisa Torppa.

Det lyder videre i Instagram-opslaget:

'Fordi vi elsker hinanden så uendeligt højt, lader vi hinanden gå og lever videre som venner. Vi bør begge få chancen for at leve et normalt og fredeligt liv, og det vil de finske medier ikke give os lov til, så længe vi er sammen som et par.'

Og parret slår fast:

'Vi er begge for følsomme mennesker til at kunne modstå denne form for medie-pres. Vi forbliver venner og vil støtte hinanden i alt.'

Det bliver i øvrigt understreget i den lange tekst, der reelt er underskrevet af dem begge, at der ikke er 'nogen tredje part' involveret i bruddet.

28-årige Maisa Torppa er tidligere bikini-model og har desuden haft flere små roller i finske film, mens 34-årige Jari-Matti Latvala er rallykører på højeste plan. Han har gennem årene vundet 18 rally-VM-løb. To gange er han sluttet som nummer tre i den samlede VM-stilling.