Brøndby-træneren er uenig med direktør Per Bjerregaard.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Brøndbys direktør Per Bjerregaard vil helst kun se ryggen af agenterne, men cheftræner Michael Laudrup har ikke de store problemer med deres tilstedeværelse.

»Det er for så vidt okay med agenter. Vi må acceptere, at de er der. Der skal ligesom også være nogle mellem klubberne og markedet. Det er jo ikke så tit, at Real Madrids præsident lige ringer til Barcelonas præsident for at sige, at den og den spiller er ikke tilfreds med at være her, så var det noget for jer,« siger Laudrup, som dermed står i skarp kontrast til sin direktør Per Bjerregaard, som i B.T. forleden gjorde det helt klart, at han ikke har den store fidus til agenter.

»Spillerne har ikke noget at bruge en agent til, så længe de spiller her i landet. Vi har Kim Vilfort til at rådgive spillerne om de her ting, og så er Spillerforeningen på besøg et par gange om året,« sagde direktøren.

Brøndbys store talentflok med navne som Kahlenberg, Kamper, Retov og Foldgast er blevet jaget vildt efter deres store succes på banen. Mange agenter vil have fat i dem, og tanken om at få hjælp af en, er ikke fremmed for dem. Sådan har det ellers tidligere været i Brøndby, hvor Bjerregaard oftest selv har stået for spillerhandler, og dermed både repræsenteret såvel klub som spiller.

Den cocktail gik galt i forbindelse med Peter Madsen-sagen. Angriberen fortrød, at han ikke havde en agent. Thomas Kahlenberg har som den første af de største Brøndby-talenter lavet en aftale med FIFA-agenten Per Steffensen. Det kan Laudrup ikke se noget forkert i.

Balancegang
»Kahlenberg arbejder med Per Steffensen, som er en af de seriøse. Men der en del agenter, som man skal passe meget på. De kan en fandens masse, og der er ingen grænser for, hvor tæt på de er på at få en hvilken som helst spiller til Real Madrid,« siger cheftræneren, der ikke har rådgivet sine spillere om, hvordan de skal forholde sig til agenter.

»Det er en balancegang. Men jeg giver da gerne råd fra mine egne erfaringer, hvis der kommer en spiller til mig og spørger mig, om han skal have en agent. Så vil jeg spørge ham om hvorfor. Hvis man ved, at man vil blive i Danmark de næste to-tre år, så kan jeg ikke forstå, hvad man vil med en agent,« siger han.

Hvad så med Kahlenberg, der har over tre år tilbage af sin kontrakt med Brøndby?

»Jeg ved ikke, hvad hans konkrete fremtidsplaner er, men jeg vil ikke stå og sige til ham, at han ikke skal have nogen agent,« siger Laudrup, hvis venlighed overfor agentbranchen måske kan hænge sammen med, at han selv smagte lidt på den i rådgivningsfirmaet European Sports Group, hvor han selv var direktør.

Lav flere aftaler
Laudrup forstår ikke, hvorfor talenterne binder sig til én agent.

»Hvorfor lave aftale med én agent, når man kan få mange til at arbejde med én. De binder sig op på én, der så får eneret. Det forstår jeg ikke,« siger cheftræneren, som selv gjorde brug af agent ved sine klubskifter fra Barcelona til Real Madrid, og videre til Japan og Ajax.

Men kan brugen af flere agenter ikke gøre spilleren forvirret?

»Jo, og det er også der, at jeg i min rolle som træner må gå ind og sige, at nu stopper det! Det må aldrig gå ud over spillerens præstationer på banen,« siger han.

Fløjspiller Mattias Jonson bakker sin træners indstilling til agenter op.

»Jeg har haft en agent, siden jeg var 19-20 år, og jeg forstår godt, at de unge spillere i Brøndby nu overvejer deres situation. Omvendt forstår jeg også godt Per Bjerregaards holdning. Hvis de spørger mig om, hvorvidt de skal have en agent, kan jeg kun svare positivt, og så ellers råde dem til at skrive kortvarige kontrakter med dem,« siger den svenske landsholdsspiller, der trods en god agent aldrig er blevet solgt til en rig sydeuropæisk klub.

»Jeg må bare erkende, at jeg ikke har været en god nok fodboldspiller til at komme til en større liga,« siger han. Og det kan selv en agent jo i sidste ende ikke gøre noget ved.

peb@bt.dk