Simon Emil Ammitzbøll-Bille stifter et nyt parti sammen med sin tidligere partifælle Christina Egelund, men det er ikke første gang, han har kastet sig over et nyt projekt.

I 2004 var den nye formand for partiet Fremad nemlig en del af fodboldholdet FC Zulu, som blev trænet af den tidligere landsholdsspiller Mark Strudal.

»Det var lidt ambivalent med Simon (Emil Ammitzbøll, som han hed indtil november 2017, red.) i FC Zulu, for rent fodboldmæssigt var han jo ikke den dygtigste – for at sige det mildt,« fortæller den 51-årige tidligere fodboldtræner til B.T. Sport og tilføjer:

»På den anden side har jeg meget stor respekt for Simon, for han var ekstremt ihærdig, da han var del af Zulu-holdet.«

Mark Strudal i front for FC Zulu med Simon Emil Ammitzbøll i baggrunden (tv.)
Mark Strudal i front for FC Zulu med Simon Emil Ammitzbøll i baggrunden (tv.) Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

Det nye parti ser dagens lys få uger efter, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlod Liberal Alliance, og det med at kaste sig over et nyt projekt er ikke helt nyt for den tidligere LA'er.

»Jeg respekterer ham meget for, at han turde træde ind i en niche, som FC Zulu jo var for ham, hvor han vidste, han ikke var god. Det kræver noget mod at træde i karakter på den måde, og det kendetegnede også hans tid på fodboldholdet,« forklarer Mark Strudal.

På trods af sine beskedne evner på fodboldbanen var Simon Emil Ammitzbøll en ledende figur på Zulu-holdet, lyder det fra den tidligere FC Zulu-træner:

»Han var en holdspiller, og på banen gjorde han altid sit bedste. Uden for banen var han inkluderende og forsøgte samtidig at skabe et fællesskab. Han var jo lidt denne her humanistiske type, hvor man står sammen om et projekt.«

FC Zulu-holdet i 2004 med Simon Emil Ammitzbøll (forreste række i midten med bolden) og træner Mark Strudal (bageste række yderst til højre).
FC Zulu-holdet i 2004 med Simon Emil Ammitzbøll (forreste række i midten med bolden) og træner Mark Strudal (bageste række yderst til højre). Foto: Kristian Juul Pedersen
Vis mere

Den nye partistifter har tidligere fortalt, at partiet Fremad dannes som konsekvens af det, han ser som 'en borgerlig glidebane', og netop det med at stå fast, når der er noget, man er uenig i, husker Mark Strudal tydeligt fra politikerens tid på fodboldholdet:

»I FC Zulu var han en person, der sagde sine holdninger og stod ved dem. Det kom til udtryk flere gange. Hvis der var noget, han ikke ville være med til, så stod han fast, og han lod sig heller ikke manipulere eller undertrykke af gruppepres.«

Allerede i 2004 så den tidligere fodboldtræner en ung Simon Emil Ammitzbøll, der vidste, hvad han ville.

»Jeg var overbevist om, at han ville nå sine mål. Han hvilede så meget i sig selv, og politiker-genet var tydeligt. Jeg tænkte, at ham dér, han skulle nok komme i Folketinget en dag,« afslutter Mark Strudal.