Manglende diplomatiske bånd gør, at israelske squashspillere ikke må deltage ved VM i Malaysia i december.

I december afholdes VM i squash for hold i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, men Israel er ikke inviteret.

Ifølge nyhedsbureauet AFP betyder de manglende diplomatiske bånd mellem landene, at de malaysiske myndigheder ikke vil udstede de nødvendige visa til israelerne.

Det vækker vrede i Israel, hvor man ikke forstår, hvorfor politik skal spille en rolle.

- Det er en skam, at man blander sport med politik, siger Det Israelske Squashforbunds formand, Aviv Bushinsky, til AFP.

- De, der lukker øjnene, alle lande, der deltager og lader sådan noget ske, tillader racisme og diskrimination i sporten.

Det Internationale Squashforbund (WSF) har noteret sig Malaysias beslutning, men håber at finde en løsning.

- WSF går ind for åben og inkluderende verdensmesterskaber, hvor alle medlemslande, der ønsker at deltage, er velkomne, lyder det.

Malaysia er overvejende muslimsk, mens Israel er overvejende jødisk. I Malaysia er der generelt sympati for palæstinensernes sag i konflikten med Israel.

Det er ikke muligt at komme ind i Malaysia med et israelsk pas, og det anstrengte forhold mellem nationerne har tidligere vist sig i sportens verden.

Malaysia blev i 2019 frataget VM i parasvømning efter at have truet israelske atleter med udelukkelse.

Fire år tidligere måtte windsurfere fra Israel opgive at deltage i en konkurrence i Malaysia. Også her var årsagen manglende udstedelse af visa.

Oprindeligt skulle hold-VM i squash i år være afholdt i New Zealand, men på grund af coronapandemien blev mesterskabet flyttet til det sydøstasiatiske land.

/ritzau/