Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) har forud for søndagens Formel 1-grandprix i USA modtaget en straf på tre startplaceringer.

Under lørdagens kvalifikation i Austin blokerede danskeren vejen for Sergio Perez (Force India) på et tidspunkt, hvor mexicaneren var ved at sætte en hurtig omgangstid.

Det er ifølge Formel 1-reglementet ikke lovligt at spærre vejen for en konkurrent under en såkaldt "fast lap" i kvalifikationen.

»Det er ekstremt skuffende. Jeg havde farten til at slutte kvalifikationen som nummer syv eller otte,« siger Sergio Perez ifølge Sky Sports.

»Min kvalifikation blev spoleret af Magnussen, da han blokerede vejen for mig.«

Mens Kevin Magnussen var langsomst af alle i kvalifikationen og udgik efter den første kvalifikationsrunde, Q1, så kæmpede Sergio Perez sig trods alt videre gennem Q2 til Q3, der har deltagelse af de ti hurtigste biler.

Men episoden med Kevin Magnussen kom alligevel til at spille en rolle for mexicaneren senere i kvalifikationen.

»Jeg var nødt til at bruge et ekstra sæt dæk, hvilket betød, at jeg kun havde et sæt tilbage i Q3. Så det gjorde en del skade.«

»Han gjorde det helt sikkert ikke med vilje, men det er ofte ham eller Haas, der gør noget forkert. Jeg synes, at det er noget, de er nødt til at forbedre,« siger Sergio Perez.

Kevin Magnussen accepterer, at han begik en fejl. Danskeren fortæller dog, at han over Haas-holdets teamradio fik at vide, at Sergio Perez var i gang med en såkaldt "out lap".

Når kørerne er i gang med en "out lap" efter et stop i garagen, er de endnu ikke oppe i højeste fart.

»Jeg fik at vide, at han var på en "out lap", så jeg lod ham ikke komme forbi.«

»Jeg kan godt forstå, at han er ret sur over det,« siger Kevin Magnussen til Sky Sports.

»Jeg kan kun fortælle ham, at det var en fejl, og at jeg er ked af det,« siger danskeren.

Mens Kevin Magnussen sluttede sidst af samtlige 20 kørere, så tog Sergio Perez en 10.-plads i kvalifikationen.

Efterfølgende blev der dog uddelt så mange straffe af Formel 1, at Perez rykker en enkelt placering frem og indleder søndagens grandprix fra niende startposition.

Trods Magnussens straf på tre startplaceringer, så betyder en række hårdere straffe til flere af konkurrenterne, at danskeren åbner grandprixet i Austin fra 18. startposition.

/ritzau/