Sejr over Frankrig i åbningskampen ved EM vil bringe de danske håndboldkvinder et stort skridt videre i turneringen. Lyngholm er forberedt på en rodet kamp.

Når de danske håndboldkvinder torsdag aften løber på banen i Baltiskehallen i Malmø, så er det lidt af en nøglekamp, der venter mod Frankrig i premieren ved EM. Der er stor respekt for modstanderen hos landstræner Brian Lyngholm, som står overfor sin første slutrundekamp i spidsen for Danmark.

- Vi er klar. Det bliver en åbningskamp med alt, hvad sådan en indebærer af nerver. Men det vil være godt at få en god start mod en vanskelig modstander. Det vil give selvtillid, lød det fra Brian Lyngholm.

Bagspilleren Katrine Fruelund håber på en god dansk start.

- Det ville være fedt, hvis man bare kunne glemme alle de dårlige kamp, vi har spillet mod Frankrig. De spiller bare mærkeligt, og det kan være svært at finde rytmen, men jeg håber, vi kan finde det tekniske spil frem og vinde på det. Og så skal vi tackle dem ned i forsvaret. Vi må ikke stresse og skal ikke gøre det sværere, end det er, så bliver det grimt håndbold, lød opskriften fra den rutinerede back.

/ritzau/