Lettelsen var letlæselig i ansigtet på cheftræner Michael Laudrup, da han i aftes debuterede som Brøndby-cheftræner med en sejr i B.T. Super Cup på 1-0 over OB.

 • Drømmedebut for Wieghorst
 • OB: Vi er klar til søndag

  »Jeg vil ikke sige, at jeg var nervøs, men jeg var da spændt. Det var jo den første kamp, men dem er der mange af. På lørdag er det så den første i Superligaen,« sagde Laudrup, da han veltilfreds og solbrændt stillede op til pressemøde efter sin første triumf i spidsen for de forsvarende mestre.

  »Vi spillede fremragende i den første halve time af anden halvleg, hvor vi spillede hurtigt og gjorde godt brug af vores to fløje. Vi skabte rigtigt mange chancer. Jeg ved godt, at vi spillede 11 mod ti, men alligevel var det flot,« sagde han.

  Assistenttræner John Faxe Jensen varmede spillerne op, mens Laudrup selv på ægte cheftrænerfacon - iklædt moderigtig skjorte og mørke bukser - først satte sig på bænken få minutter før kick-off. Under kampen blev han siddende, mens Faxe gang på gang gestikulerede og råbte.

  På baggrund af svingende spil i træningskampene havde Laudrup god grund til at være godt tilfreds med kampen.

  »Det er altså kun 22 dage siden, vi startede op, og vi skal have kørt et nyt system ind. Men spillerne har forstået vigtigheden af at spille hurtigt langs jorden, og det var altså meget positivt, at vi gang på gang forstod at komme igennem over fløjene. På blot tre uger har spillerne allerede forstået, hvor vi vil hen,« sagde Laudrup, der havde verbale roser med til flere af spillerne.

  »Wieghorst beviste, at han er en rigtig vigtig brik for os. Han er en rar spiller at have, da han er meget fleksibel. Han kan både spille på midten og nede bagved. Thomas Kahlenberg er måske en offensiv type at have på den venstre midtbane, og han gjorde det endnu engang rigtigt flot,« sagde Laudrup. I optakten til sæsonen har den 19-årige Kahlenberg spillet sig til en stamplads.

  At Brøndby kunne spille hele anden halvleg med en mand i overtal efter Dervelds dumme udvisning, gjorde det vanskeligt at bedømme Brøndbys virkelige styrke. Men kun mod slutningen af opgøret kom hjemmeholdet på glat is.

  »Bortset fra det sidste kvarter, hvor vi lod dem komme frem til nogle dumme chancer, er jeg rigtigt godt tilfreds med indsatsen. Vi kunne jo bare have scoret på nogle af vores mange chancer, så kunne kampen måske være endt 5-2 i stedet for. Men det er godt nok, for der skal jo også være noget at arbejde med,« grinte Laudrup.

  Men træerne voksede nu ikke direkte ind i himlen på Brøndby Stadion i aftes. Forsvarsmæssigt virkede de forsvarende mestre i perioder stadig usikre, men de bagerste rækker levede til fulde op til Laudrups kvalitetskriterier.

  »Om man gør det godt defensivt, måler jeg på, hvor mange chancer modstanderen kommer frem til. Og bortset fra det sidste kvarter havde de vel tre forsøg, så det kan jeg kun være tilfreds med,« sagde cheftræneren, der dog pointerede, at det var for hurtigt at drage forhastede konklusioner ud fra det, hans hold havde vist foran godt 6000 tilskuere.

  »Vi vil få nogle nedture, og det kan være, at den allerede kommer på lørdag mod Silkeborg,« sagde han efter den vellykkede generalprøve.