Den danske speedwaykører er glad for, at han i sæsonens fjerde grandprix formåede at køre sig i top-3.

Det var en glad Leon Madsen, der lørdag aften gjorde status efter sin tredjeplads ved speedway-grandprixet i Wroclaw i Polen.

I sæsonens fjerde grandprix i VM-serien lykkedes det for første gang den 32-årige dansker at komme blandt de fire finaledeltagere.

Tredjepladsen udløste derfor også hans første tur på podiet i år.

- Først og fremmest er det enormt dejligt at være i finalen igen og være på podiet igen. Det har jeg længtes efter, så det er super dejligt, siger Leon Madsen.

Danskeren var ekstra tilfreds, fordi han dermed fik rettet op på skuffelsen i fredagens VM-grandprix på samme bane.

Her blev Leon Madsen diskvalificeret i semifinalen, hvilket han mente var uberettiget, efter at han havde hentet fire sejre og en andenplads i sine fem indledende heat.

Helt så godt var danskeren ikke kørende lørdag aften i de indledende heat, men en enkelt førsteplads og fire andenpladser var alt rigeligt til at sende ham i semifinalen.

Her sejrede Leon Madsen fra den sædvanligvis knapt så attraktive bane 3, som imidlertid var yderst givtig lørdag aften i Wroclaw.

Otte af de 20 indledende heat blev vundet fra bane 3, og det samme skete i begge semifinaler og finalen.

- Bane 3 var lidt mere fugtig og blød, så der var lidt mere "nap" fra bane 3.

- Den var hurtig på aftenen, og den ville jeg selvfølgelig også gerne have haft i finalen, men den var jo taget, siger Leon Madsen, der kørte finalen fra bane 1, inderbanen.

Den polske verdensmester, Bartosz Zmarzlik, valgte bane 3 i både sin semifinale og i finalen, hvor han efter sidste sving akkurat fik klemt sig forbi russeren Artem Laguta.

Dermed sejrede Bartosz Zmarzlik for anden dag i træk i Wroclaw.

Efter fire af sæsonens 11 grandprixer har polske Maciej Janowski og Artem Laguta begge 66 point, mens Bartosz Zmarzlik er nummer tre med 63 point.

Leon Madsen indtager syvendepladsen samlet med 44 point, og han ser et stort arbejde foran sig, blandt andet med at forbedre sine starter.

VM-sølvvinderen fra 2019 har dog ikke opgivet kampen om at stå på podiet, når sæsonen er slut.

- Selvfølgelig tror jeg stadig på en top-3 i VM-serien. Det er stadig muligt, og det kommer jeg selvfølgelig til at gå benhårdt efter, siger Leon Madsen.

Anders Thomsen blev nummer 13 lørdag, og med 24 point indtager han en samlet 12.-plads.

/ritzau/