'Sidst jeg var indlagt, blev der spredt et rygte om, at jeg var død. Det er en trist måde at joke på, så fuck jer der gjorde det sidst, I kan droppe det denne gang.'

Det skriver højdespringslegenden Patrik Sjöberg i et opslag på Instagram, han har skrevet til et billede af sig selv i en hospitalsseng.

Han er nemlig endnu engang blevet indlagt, og den svenske OL-stjerne der tog OL-sølv i både 1984 og 1992 – og VM-guld i 1987 fortæller, at det denne gang skyldtes en operation i ryggen.

'Efter at have været syg sidst er der en bakterie, der har ædt sig ind i en bruskskive, som den har ødelagt fuldstændig,' skriver 56-årige Sjöberg.

Det har generelt været et meget hårdt år for den svenske OL-helt, der tilbage i marts blev alvorligt syg.

Efterfølgende delte han i april billeder fra hospitalssengen, og han fortalte åbent, at han var tæt på at dø som følge af en voldsom lungebetændelse og blodforgiftning, der sendte ham på hospitalet ad flere omgange.

Og det er altså efterdønningerne herfra, der igen har sendt ham på hospitalet.

'Jeg er efter planen blevet opereret i rygsøjlen. Operationen var svær, lidt lang og kompliceret, men ortopædkirurgen fortalte stolt, at skruerne sidder godt fast, og det føles sikkert,' skriver svenskeren.

De mange hårde måneder har dog sat sine spor, og den seneste indlæggelse er da også noget, der tærer på hans krop.

'Det bliver svært at komme hurtigt i gang med genoptræningen igen, da jeg har misset meget træning på det seneste på grund af store smerter,' skriver Sjöberg, der dog fortæller, at han i stedet vil fokusere på de mange gode ting i hans hverdag og liv.

'Jeg vidste, operationen var nødvendig, og set i det perspektiv er det positivt, at skruerne sidder godt fast, og det tager jeg med mig,' lyder det fra legenden, der også hylder personalet på hospitalet.