Mens spillerne løb jublende rundt på banen efter finalesejren på 3-0 over FC Midtjylland, holdt Brøndbys cheftræner Michael Laudrup sig som sædvanligt i baggrunden. Men en lufttur blev det dog til for den beskedne pokalvinder.

Som da også lige var nede og takke de trofaste fans, der havde fundet vej til Parken. At Laudrup er lykkelig over pokalsejren - hans første triumf som træner og hans første danske titel nogensinde - er der ingen tvivl om. Men nu vil mere have mere.

»Det er titlerne, som betyder noget, når man kigger tilbage i historiebøgerne. Det nytter ikke noget blot at spille godt fodbold. At vinde er altid en kulmination på ens anstrengelser, og nu gælder det så mesterskabet,« siger Laudrup, der ikke er i tvivl om, at sejren har stor betydning for mesterskabschancerne. »Den vil give os noget ballast til de sidste fire kampe.«

Hans glæde var dog afbalanceret. Og Laudrup kunne godt finde kritikpunkter af Brøndby-holdets indsats. »Vi kom frem til meget, men det er den gamle sang om, at vi skal score på vores chancer. Hver eneste gang vi brænder en chance, bliver jeg irriteret, og i nogle situationer holder nogle af spillerne ikke hovedet koldt,« siger cheftræneren, der naturligvis ikke satte navn på synderne.

Finalen i tal

Finalen i landspokalturneringen i fodbold for mænd, afviklet i Parken, København: Brøndby-FC Midtjylland 3-0 (1-0). Mål: 1-0 Kaspar Dalgas (38. minut). 2-0 Ruben Bagger (84. minut). 3-0 Mads Jørgensen (90. minut).

Holdopstillinger: Brøndby: (4-3-3) Casper Ankergren - Allan Olesen, Per Nielsen, Dan Anton Johansen, Auri Skarbalius - Martin Retov, Morten Wieghorst, Thomas Kahlenberg/65. Mads Jørgensen - Mattias Jonson, Kaspar Dalgas/79. Ruben Bagger, Peter Foldgast/46. Jonas Kamper.

FC Midtjylland: (4-4-2) Peter Skov-Jensen - Kenneth From/ 62. Thomas Rathe, Søren Skriver, Martin Nielsen, Ulrik Lindkvist - Claus Madsen, Thomas Thomasberg, Christian Magleby/71. Razak Pimpong, Jesper Mikkelsen - Frank Kristensen, Bo Hansen/76. Kristian Bak Nielsen. Dommer: Emil Laursen. Tilskuere: 32.660.Men Thomas Kahlenberg og Mattias Jonson burde have været på måltavlen i en kamp, som Laudrup ellers syntes godt om. Sejren var dog fuldt fortjent.

»Jeg er selvfølgelig meget glad, men 3-0 ser måske lidt for voldsomt ud. Jeg synes, at vores pasningsspil kom til at køre godt i dag, men vi skal altså score på vores chancer,« siger cheftræneren, der efter triumfen kørte til spisning med spillere og familie.

Men allerede i formiddag træner Brøndby igen op til den vigtige søndagskamp i SAS-ligaen mod Viborg. »I kommer ikke til at møde os i byen i aften. Desværre,« kom det med et smil på læben fra kampens spiller Kaspar Dalgas.