Midt i en eksamenstid skal det unge Brøndby-mandskab på Parkens grønne klæde i dag forsøge at hente det nuværende holds første vigtige pokal. Seks sultne fodbold-lærlinge jagter deres første pokal i Parken.Med ni mesterskaber og tre pokaltriumfer i skabet er der rigeligt at leve op for Allan Olesen, Thomas Kahlenberg, Martin Retov, Jonas Kamper, Casper Ankergren, og Peter Foldgast, der er alle står over for deres første vigtige finale. Brøndbys største triumfer har de blot fulgt på fjernsynet.

»Nu er det vi unge spilleres tur til at prøve at vinde alt det, som man har været vant til herude i Brøndby,« siger den 21-årige forsvarsspiller Allan Olesen, der er i denne sæson er blevet stamspiller.

»Jeg var med i sidste års vigtige kampe om mesterskabet, men nu spiller jeg selv hver gang, og føler mig derfor mere som en del af det. Det er en helt anden følelse, og man kan godt mærke, at mange af os unge er sultne efter at vinde noget,« siger han.

I efteråret lavede Olesen et par dumme fejl, som han selv tilskrev mangel på rutine, men han er i foråret vokset i takt med resten af holdet.

»Det så ikke helt så godt ud, da vi gik til vinterpause, men vi er blevet spillet godt sammen i pausen,« siger forsvarsspilleren, som nyder, at der er så mange unge i truppen.

»Da Per Nielsen for eksempel rykkede op som senior var der vel kun et par stykker. Vi er mange unge, og det betyder, at vi kan støtte hinanden. Og så laver vi også en del sammen uden for banen,« siger han.

Olesen understreger dog vigtigheden af, at der også er rutine i truppen. »Spillere som Per Nielsen og Morten Wieghorst kan vi ikke undvære. Havde de nu været usikre i deres spil, havde vi andre ikke haft nogle at læne os op ad, så de betyder utroligt meget. De sørger for, at der kommer ro på i de hektiske situationer,« siger han.

Martin Retov kom til Brøndby i denne sæson, og den 23-årige midtbanespiller er blevet integreret på ingen tid. »Man føler sig på ingen måde udenfor i denne trup, og det er en fornøjelse, at der er så mange i samme aldersklasse. Vi spiser sammen nogle gange og ser for eksempel Champions League i fjernsynet,« siger Retov, som i dag står over for sin karrieres hidtil vigtigste kamp.

»Det bliver en kæmpe oplevelse, og sådan en kamp er jo netop en af grundene til, at jeg er skiftet til en større klub. Men at det skulle ske allerede i min første sæson, havde jeg ikke turde forestille mig selv i min vildeste fantasi,« siger han.

Hvis det er gået hurtigt for Olesen og Retov, har den 20-årige Thomas Kahlenberg nærmest haft ekspresfart på i denne sæson. Han er blandt de bærende kræfter, og så er han kommet ind i landsholdsvarmen.

»Jeg er godt klar over, at jeg befinder mig midt i noget meget stort. Det er en stor omvæltning, men jeg forsøger blot at rykke stille og roligt frem i hierakiet,« siger midtbanespilleren, der gang på gang benytter sig af klichéen om at tage en kamp ad gangen.

»Jeg har fået tilliden fra trænerne, og så har jeg grebet chancen, da den kom. Men jeg forventer ikke noget med hensyn til landsholdet. Jeg tager den rolle, jeg får og bidrager med det, som jeg nu kan.

Hvis jeg begynder at tænke for meget over alt det, som sker, så begynder det bare at blive et pres,« siger Kahlenberg, som mener, at dagens pokalfinale har meget stor betydning for specielt holdets unge spillere.

»Det er noget helt specielt den første gang. Det er nu, at vi skal bevise, at vi kan stå distancen,« siger han. Kahlenberg mener, at Brøndby-holdet aldersmæssigt har det helt rigtige miks.

»Det er en god blanding. Vi har det rigtigt godt sammen socialt. En del af vi unge ser noget bold sammen og sådan, og det er klart, at der er nogle, man har mere at gøre med end andre, men her op til pokalfinalen har flere af de gamle kunne fortælle os om, hvor står en oplevelse det er at være med i sådan en finale,« siger Kahlenberg, der udmærket ved, at alting i sidste ende gøres op i trofæer.

»Det er klart, at det ikke nytter noget blot at spille godt, og når vi nu er nået så langt, kan vi også lige så godt vinde pokalen,« siger han.

Kahlenberg var ligesom Allan Olesen med til at løfte mesterskabstrofæet sidste år. Han debuterede mod FCK i Parken i næstsidste spillerunde, og fik en snes minutter af den afsluttende kamp mod Lyngby.

»Det var en stor oplevelse, men det er noget helt andet, når man selv har en større andel i det,« siger han - og så vil det vel også være sjovere at kunne tale lidt med i omklædningsrummet, når spillere som Nielsen, Jonson, Johansen, Bagger og Daugaard praler med pokal-snak.