Det kom som et chok for Søren Kusk, at han fredag ved middagstid mistede jobbet som træner i SAS-liga klubben Viborg.

»Fyringen skuffer mig,« sagde han til B.T. og tilføjede:

»Timingen er ikke den allerbedste. Vi er jo ubesejrede i vore seneste tre kampe og kun en enkelt sejr fra at være over nedrykningsstregen. Kort sagt: Vi var på rette vej. Det er for eksempel blot en uge siden, at vi kvalificerede os til semifinalen i pokalturneringen.«

Da Søren Kusk forlod sin bopæl i Aalborg fredag morgen, havde han ikke ventet, at han senere på dagen ville ende i de arbejdsløses rækker.

»Og der var heller intet, der indikerede, at klubben ville fyre mig, da jeg dukkede op på træningsanlægget. Jeg gennemførte den planlagte træning, men blev efterfølgende bedt om at troppe op på direktørens kontor, hvor Morten Jensen forklarede beslutningen,« sukker Søren Kusk.

Ledelses-beslutningen blev først fortalt videre til spillerne via telefonopkald i løbet af eftermiddagen. Derfor nåede Søren Kusk aldrig at få sagt farvel til andre end Morten Jensen.

»Og man skal ikke forvente, at jeg dukker op på VFFs klubanlæg en af de kommende dage. Nu bliver jeg i Aalborg et par dage, hvorefter det ikke er umuligt, at jeg sammen med familien drager på ferie i udlandet. Skuffelsen skal arbejdes ud af kroppen så hurtigt som muligt,« sagde Søren Kusk.

I spillertruppen blev nyheden modtaget med blandede følelser.

»Vi er kede af, at Søren ikke længere skal træne os. Samarbejdet mellem ham og os fungerede upåklageligt. Jeg kan godt forstå hans skuffelse. Den seneste uge er vort spil jo begyndt at fungere igen,« sagde eks-anfører Jakob Glerup, der ikke desto mindre byder Benny Lennartsson velkommen.

»Vi møder ham for første gang søndag formiddag. Flere af os kender ham fra hans tid som Lyngby-træner. Dér gjorde han det godt. Forhåbentlig vil det gå lige så godt i Viborg. Men om træner-skiftet får nogen positiv effekt, er svært at svare på,« sagde Jakob Glerup.