At Brøndby ikke havde en målmandsreserve parat, kostede i flere omgange Mogens Krogh en kontrakt i udlandet, men veterankeeperen, der på Køge Stadion i dag spiller sin 464. og sidste kamp for de forsvarende mestre, er ikke bitter.

»Hvis jeg kigger tilbage på, hvad jeg har oplevet med fodbolden, har jeg bestemt ikke noget til gode,« fortæller den 39-årige målmand, som dog indrømmer, at han gerne ville have krydset grænsen.

»Jeg ville da gerne have været til udlandet, men det blev bare ikke sådan.

Der er da ingen tvivl om, at mit udgangspunkt for eventuelt at tage af sted var pengene, da de klubber, som var på tale, ikke er i nærheden af spille med om de samme ting, som Brøndby gør nationalt og internationalt, og så havde jeg jo også to børn i den skolesøgende alder,« siger han.

For nogle år siden var han tæt på at skrive under med den franske klub Rennes.

»Men det strandede, da Brøndby ikke kunne finde en erstatning med så kort varsel.

Hvis man skal af sted, skal man have heldet på det helt rigtige tidspunkt, og det havde jeg så ikke,« siger han.

Chancen kom igen, da den engelske klub Portsmouth viste interesse.

»Jeg forhandlede med Terry Venables, som dengang var deres manager, men der kom noget imellem med deres førstemålmand, som pludselig ikke skulle forlade klubben alligevel, og så blev beløbet, som de ville give mig, mindre,« fortæller målmanden, som også har været kontaktet af Premier League-klubben West Ham.

»De ville leje mig for tre måneder med mulighed for at forlænge, men så blev vores reservemålmand Emeka Andersen skadet, og så havde man ingen erstatning parat,« siger han.

Mens Krogh altså aldrig tjente kassen i udlandet, er sportstasken til gengæld fuld af minder fra Brøndby-tiden.

»Det værste i min karriere var helt sikkert kampen mod Widzew Lodz. Jeg har altid gjort meget ud af, at fodbold er et kollektivt spil, og den dag svigtede kollektivet for alvor,« siger han og hentyder til returkampen i Champions League-kvalifikationen i 1996, hvor alt ellers tegnede så lyst.

Brøndby havde ganske vist tabt den første kamp i Polen med 1-2, men på hjemmebane førte holdet kort efter pausen med 3-0.

Men det hele endte katastrofalt, da Lodz fik lavet to mål.

»Det var ikke min personligt værste kamp.

Jeg spillede for eksempel en dårligere kamp mod Wales for landsholdet,« siger Krogh, der tilbage i 1998 på Parkens græs afløste en skadet Schmeichel og bommede fælt i slutminutterne, så Wales kunne rejse hjem med en 2-1 sejr.

Landsholdet har nu også givet Krogh store oplevelser.

»Selv om jeg ikke spillede med ved EM-triumfen i 1992, var det meget stort, da jeg var en del af gruppen,« siger veteranen, som nåede 10 landskampe.

De største triumfer har han dog fejret med Brøndby, hvor han i 1991 overtog målmandsposten efter Peter Schmeichel. Fire mesterskaber og to pokaltriumfer er det blevet til for Krogh, som tydeligt husker dem alle.

»Pokal-titlen fra 1994 er noget specielt, da det var den første, som jeg var med til at vinde, og så kom den efter al balladen omkring Interbank.

Min første DM-titel i 1996 er også meget stor, og sidste sæsons guldmedaljer - efter al den turbulens omkring Hareides afgang - er også speciel,« siger han.

Sejren over Bayern

Fra den internationale scene ligger adskillige kampe også lige for.

»Jeg mindes med glæde vores 2-1 sejr over Bayern München i Champions League, og vores triumf på Anfield Road mod Liverpool.

Men også kampene mod Karlsruhe, hvor vi hentede et 1-3 nederlag fra hjemmekampen på udebane, og vores sejr på Tenerife, vil jeg altid huske,« siger han.

Når Kroghs karriere i dag stopper på Køge Stadion, siger han ikke farvel til Brøndby. Fremover skal han arbejde i klubbens administration.

Skiftes med Palle

»Jeg kommer til at savne den mandehørm og den specielle jargon, der er i et omklædningsrum.

Det bliver selvfølgelig noget andet i et kontorfællesskab, men jeg vil tage nogle af tingene fra banen med over.

For eksempel det at kæmpe for at nå et mål,« siger Krogh, der efter at have været suverænt førstevalg på målmandsposten i 11 et halvt år paradoksalt nok nu skal til at kæmpe om keeperpladsen på oldboys-holdet, som har den legendariske eks-1903er og FCKer Palle »plankeværk« Petersen på stregen.

»Jeg har nu snakket med Palle om, at vi kan skiftes lidt,« griner Krogh, som ikke kan forudse, hvordan han vil reagere, når det hele i aften er slut.

»Følelsen af at være vemodig er vel en, der kan ramme lige pludselig, men lige nu er jeg bare fokuseret på, at vi skal slå Køge,« siger han.