Hvad skal man bruge sine penge på, når man tjener på den gode side af en halv million om ugen? Nogle fodboldspillere køber aktier i håbet om et afkast, men for Tottenham-spilleren Moussa Dembele har det vist sig, at købet af et hotel med sin søster har været lidt af en guldgrube.

Christian Eriksens belgiske holdkammerat ville ellers bare købe hotel Gulde Schoen i Antwerp, fordi det gamle hotel fra 1400-tallet var smukt og historisk.

Så det gjorde han for fem år siden, og man begyndte straks restaureringen af de to middelalderbygninger. Netop bygningernes alder betød, at man inddrog arkæologer i arbejdet og for to år siden skete det så.

Pludselig opdagede arkæologerne et hemmeligt rum i kælderen. Og det var ikke et helt ligegyldigt rum.

»Bag en væg i kælderen fandt vi et lukket rum fyldt med porcelæn, keramik, borddekorationer og gipsskulpturer fra det 18. århundrede. Det skete ved en tilfældighed, for rummet var slet ikke på byggeplanen,« siger byarkæologen Tim Bellens til Gazet van Antwerpen.

Moussa Dembele i aktion for Tottenham
Moussa Dembele i aktion for Tottenham Foto: NEIL HALL
Vis mere

Mere end 100 forskellige stykker fra skatkammerat dukkede op. Og her to år efter har de så fået kigget hele skatten igennem og vurderet den til at være af et antal og af en stand, der er 'hidtil uset'. Når Moussa Dembele og søsteren Asitta Dembeles hotel åbner i marts, vil man derfor kunne se et lille uddrag af skatten i lobbyen.

»Det er meget unikt og passer perfekt ind i den historiske fortælling om bygningen,« siger Assita Dembele.

Gulde Schoen bliver et rigtig luksushotel, og det kan besøges fra marts. Her vil man altså kunne se lidt gammel porcelæn og gipsskulpturer, men om Moussa Dembele også dukker op en gang imellem, melder historien intet om.