Flere tyske klubber følger BIF-talent fra tribunen i aften. Han er meget teknisk anlagt i sit spil, så egentlig skulle man tro, at Brøndbys Thomas Kahlenberg helst ville gøre karriere i Sydeuropa.

GELSENKIRCHEN: Men Tyskland trækker, og i aften har han chancen for at virkeliggøre ønsket for øjnene af købmænd fra Bundesligaen, når Brøndby møder Schalke i UEFA Cup'en.

»Jeg kunne helt sikkert godt tænke mig at spille i Bundesligaen. Jeg har fulgt en del danske spillere dernede, og de har været godt tilfredse.

Det virker som et fedt sted fodboldmæssigt. Og så ligger det heller ikke så langt fra Danmark hverken fysisk eller mentalt,« siger den 20-årige Brøndby-spiller, som godt nok har forlænget sin kontrakt med klubben frem til 2008, men han har aldrig lagt skjul på, at ambitionerne er store.

I aften får Kahlenberg så muligheden for virkelig at vise sig frem i det helt store internationale udstillingsvindue på Arena AufSchalke, hvor flere klubber ifølge B.T.s oplysninger da også er på plads udelukkende for at følge det danske stortalent. Adskillige tyske klubber efterlyser kreative kræfter af hans kaliber. »Det skader nok ikke forretningen at spille sådan en kamp,« griner Kahlenberg.

Den offensive midtbanespiller har allerede fået sit store gennembrud i SAS Ligaen, hvor hans teknik og driblinger er et temmelig enestående syn på et dansk stadion. Han har da også allerede haft sin debut på A-landsholdet. Men fysisk mangler han endnu meget, og i Tyskland bliver der gået til stålet.

»Vi er nu en gang bygget forskelligt, og selvom jeg styrketræner en gang imellem, bliver jeg aldrig en type, der skal køre på fysikken,« siger midtbanespilleren, der måler 183 centimeter og vejer 72 kilo.

Pres i Bundesligaen
Kahlenberg er fuldt bevidst om, at Bundesliga-tilværelsen ikke altid er rosenrød. »Selvfølgelig er Bundesligaen ikke bare positiv. Det er en knokkelliga med enormt fokus fra pressen. I en klub som Bayern München sker der jo hele tiden ting og sager.«

I aften vil Kahlenberg helt sikkert komme til at føle Bundesligaen på egen krop. »Det er klart, at der vil komme en masse nærkampe mod Schalke, og så gælder det om ikke at trække sig. Men jeg vil spille på samme måde, som jeg gør derhjemme. Jeg kan de ting, som jeg kan, og hvis man hellere vil satse på fysikken, så må man vælge en anden til pladsen.«

Om Kahlenberg bliver udraderet eller ej, kan meget vel blive afgørende for aftenens resultat. Selv ser han spændt frem til at spille i den imponerende Arena AufSchalke.

»Det er nok lidt overvældende i begyndelsen af kampen, men mange har jo prøvet den slags kulisser før. Vi skal turde spille vores eget spil og ikke bare håbe på 0-0. Jeg vurderer chancerne for at gå videre til at være 60/40 i Schalkes favør,« siger manden i udstillingsvinduet.