Som den første løber nogensinde kommer Geoffrey Kamworor under 58 minutter på en halvmaraton.

Den tredobbelte verdensmester Geoffrey Kamworor fra Kenya satte lørdag en historisk verdensrekord ved Copenhagen Half Marathon i den danske hovedstad.

Som den første løber i historien kom han under grænsen på 58 minutter, da han krydsede målstregen i tiden 57 minutter og 59 sekunder.

Den tidligere verdensrekord lød på 58 minutter og 18 sekunder.

Allerede godt halvvejs i løbet rykkede han fra frontgruppen og løb omkring ti kilometer i ensom majestæt i en enestående præstation.

Da han rundede 15 kilometer stod det klart, at han var på vej mod en mulig verdensrekord, hvis han kunne holde sin fart, og at han kunne komme til at flirte med den magiske grænse på 58 minutter.

Heppet frem af publikum langs det lange målopløb på Øster Allé formåede han både at kappe 19 sekunder af verdensrekorden og komme lige under de 58 minutter.

Nummer to blev landsmanden Benard Kipkorir Ngeno i tiden 59 minutter og 16 sekunder.

Hos kvinderne gik sejren til Etiopiens Birhane Dibaba Adugna, som sluttede i tiden 1 time, 5 minutter og 57 sekunder. Det var et lille halvt minut bedre end Kenyas Evaline Chirchir.

Løbet tjente samtidig som danmarksmesterskab, og her gik sejren hos herrerne til Abdi Ulad. Han tilbagelagde de små 21,1 kilometer på 1 time, 5 minutter og 2 sekunder.

Hos kvinderne gik DM-titlen til Maja Alm, som klarede ruten på 1 time, 11 minutter og 54 sekunder.

/ritzau/